PRED GALGAROVO HIŠO V REPNIČU DESETERICA FORENZIKOV: Iskali so zlasti tulec pištole

Kronika

V Repniču je današnji dopoldan po ponedeljkovem oboroženem ropu minil v iskanju novih sledi in zlasti tulca pištole, s katero je neznanec malo po 18.30 ustrelil v 66-letnega domačina, podjetnika, opremljevalca luksuznih plovil in predstavnika Bratov Italije v vzhodnokraškem rajonskem svetu Fabia Galgara, poroča Primorski dnevnik.

Deseterica forenzikov in pirotehnikov enote za odstranjevanje ubojnih sredstev se je mudila pred Galgarovo hišo, kjer je na njegovem dvorišču pridobivala dokaze, s pomočjo detektorjev kovin pa prehodila širše območje. Zaman, kaže, saj je bil izkupiček različen od želenega – našli so le naboj iz prve svetovne vojne in nekaj rjavih žebljev. Novinarji Primorskega dnevnika pravijo, da so kaj več od njih težko izvedeli, saj je bil dostop do kraja napada nedovoljen, preiskovalci pa niso spregovorili. Sicer pa je jasno, da kdor je napadel Galgara, je točno poznal svojo žrtev in tudi kraj, kjer živi, in je torej vedel za mrak v klancu pred hišo. Nobene nadzorne kamere ni nikjer, tako da je (ali morda so, saj ne vemo, ali je neznanec nastopil sam) deloval – lahko bi zapisali – brezskrbno.

"Z ženo sva bila v ponedeljek zvečer doma, gledala sva televizijo. Skozi okno sva videla, da se je Fabio pripeljal domov. Naenkrat je nekaj počilo. Osebno sploh nisem šel za tem, saj je lahko karkoli, sem si mislil. Moje žene pa ni prepričalo in je stopila do vhodnih vrat. Na prvi pogled je bilo vse mirno, ko je naredila nekaj korakov po dvorišču pa je zaslišala klice na pomoč in zagledala je nekoga, ki je bežal s Fabiovega dvorišča." Umirjen deževen večer se je za družino soseda Fabia Galgara v hipu sprevrgel v strašno moro. Žena je pritekla v hišo in možu zakričala, da so Galgara ustrelili. "Takoj sem se obul, vzel lučko in stekel ven," je za Primorski dnevnik povedal sosed, ki je Galgara našel na tleh na dvorišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija