PRED BOŽIČNIMI PRAZNIKI: V EU visoko tveganje za teroristične napade

Svet

V Evropski uniji zaradi konflikta v Gazi in prihajajočega prazničnega obdobja obstaja visoko tveganje za teroristične napade, je pred današnjim zasedanjem notranjih ministrov EU poudarila evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson.

"Ob vojni med Izraelom in Hamasom ter polarizacijo, ki jo je ta povzročila v naši družbi, pa tudi ob prihajajočem prazničnem obdobju v EU obstaja visoko tveganje za teroristične napade," je povedala Johansson. Pri tem je spomnila na sobotni napad v Parizu, v katerem je bil ubit nemški turist, še dva človeka pa sta bila ranjena. Pred tem je sredi oktobra teroristični napad pretresel tudi Belgijo, ko je domnevni islamski skrajnež ubil dva švedska nogometna navijača.

Johansson bo na današnjem zasedanju notranjih ministrov, ki bodo med drugim razpravljali o vplivu konflikta na Bližnjem vzhodu in vojne v Ukrajini na notranjo varnost v EU, napovedala dodatnih 30 milijonov evrov za zagotavljanje varnosti občutljivih krajev v EU, kot so verski objekti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  07 .12. 2023 ob  13: 01
In to zato, ker vi tisti knjigici, polni stroncarij in pravljic za odrasle pise, da se rodil neki mizar, ki lahko dela cudeze (ampak nekomu, ki je brez noge ne more nastimat nove! Prevelik zalogaj tudi za carovnike), tisti ki pa verjamejo v drugi knjigico, polno stroncarij za odrasle pise, da se je neki nepismeni pedofil, suznjelastnik in prevarant, peljal okoli celega soncnega sistema na oslu z krili. In tejle bedaki se kregajo med sabo kdo ima prav.