PRED BITKO ZA OI ODPRLA RAZSTAVO V IZOLI: Energija morja Veronike Macarol

Izola

Uspešna jadralka in olimpijka Veronika Macarol je v galeriji Plac Izolanov danes odprla slikarsko razstavo "Energija morja". Pred razstavo v Izoli je v Kopru konec leta 2016 prvič razstavila svoja dela. S Tino Mrak je lani v olimpijskem razredu 470 osvojila bron na svetovnem prvenstvu v Solunu, imata pa tudi medalje z evropskih prvenstev.

Pred tem sta bili tridesetletnici že evropski prvakinji in bronasti na EP. Konec prejšnjega meseca sta letošnjo sezono začeli izvrstno, z njuno prvo zmago v svetovnem pokalu, kar jima je uspelo na morju pred Miamijem. Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016 sta bili dolgo v boju za medalje, na koncu sta bili šesti po zmagi v zadnji regati za medalje.

Po njej je nastala slika, ki je tudi vključena v razstavo akrilov na platnu in lesu Macarolove. Pravi, da ji morje daje inspiracijo in energijo tako v športu kot v slikanju, razstavila pa je tiste slike, ki prikazujejo ali pa jih je navdihnila moč morja in moč žensk.

Obiskovala je umetniško gimnazijo v Kopru, najraje ima impresioniste, kot je Claude Monet, ki je na svoje slike je nanašal veliko različnih barv. Njene slike so barvite, zelo žive. Že v mladosti je upodabljala jadrnice, saj je otroštvo s starši preživela na barki. Ob portretih prevladujejo morski motivi. Po nihanju med likovno akademijo in fakulteto za šport se je ljubiteljica rocka in legendarnega kitarista Jimija Hendrixa odločila za študij arhitekture, ki ga počasi zaključuje.

Ob tem pa je uspešna tudi v športu, pri tem pa ji pomaga tudi služba v športni četi slovenske vojske. Na jadrnici je flokistka, njena partnerica Mrakova krmarka, obe pa imata glavni cilj sezone na svetovnem prvenstvu v Arhusu na Danskem, kjer se bodo delile tudi prve kvote za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. "Želiva si čim višje, mogoče celo nadgraditi lanski izid ter si zagotoviti kvoto za OI," sta zatrdili v en glas.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Izolan |  11 .02. 2018 ob  11: 24
Cestitam punce!
luka |  10 .02. 2018 ob  21: 31
bravo punce!