PRED AVGUSTOVSKO SKUPŠČINO: Dva predloga za višjo dividendo Luke Koper

Koper

SDH in VZMD sta ločeno podala nasprotni predlog za avgustovsko skupščino Luke Koper glede delitve lanskega bilančnega dobička. Medtem ko vodstvo družbe predlaga dividendo v višini 0,92 evra bruto na delnico, SDH predlaga 1,07 evra dividende, VZMD pa še nekoliko višjo v višini 1,33 evra.

(foto: Tomaž Primožič/FPA)

Slovenski državni holding (SDH) v nasprotnem predlogu predlaga, da se od lanskega bilančnega dobička v višini dobrih 30 milijonov evrov za dividende nameni 14,98 milijona evrov ali 1,07 evra bruto na delnico. Preostanek v višini 15,03 milijona evrov pa naj ostane nerazporejen. Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) pa predlaga, da se za dividende nameni 18,62 milijona evrov ali 1,33 evra bruto delnico. Nerazporejenega bi tako ostalo 11,39 milijona evrov lanskega bilančnega dobička, izhaja iz nasprotnega predloga, danes objavljenega na Ajpesu.

V SDH so prepričani, da višje dividende ne bodo ogrozile finančne stabilnosti družbe in njenega razvojnega načrta. Po mnenju VZMD pa je družba sposobna vsaj takšnega izplačila dividend kot lani, ko je dividenda za predlani znašala 1,33 evra na delnico, in sicer brez negativnih vplivov ali ovir siceršnjim načrtom družbe.

Vodstvo družbe predlaga, da se za dividende nameni 12,88 milijona evrov, 17,13 milijona evrov pa naj ostane nerazporejenega. Ocenjuje, da zaradi novega koronavirusa obstaja velika negotovost in pričakuje dolgoročnejše negativne vplive na svetovno gospodarstvo ter s tem blagovne tokove in poslovanje Luke v nadaljevanju leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MARIO |  24 .06. 2020 ob  21: 04
Dividendo treba tat samo tistim ki so desetletja delali v Luki a za to so bili premalo plačani, vse ostalo je lopovska posla...
Lili |  23 .06. 2020 ob  10: 10
Ma glede na krizo, ne bi raje ta dobiček pustili za hude čase, ki prihajajo? Pohlep brez primere!