PREBUDITE ISTRO V SEBI: Tri dni nepozabnega martinovanja v kleti Vinakoper

Koper

Kako pa vi praznujete martinovo? Uživate v degustiranju novih vinskih letnikov? Imate raje pravo zabavo z živo glasbo in okušanjem najboljših vin? Ali pa ste bolj za intimo, večer ob dobri hrani v kombinaciji z izbranimi vini? Katerakoli opcija vam bolj ustreza, naj vas pot vodi v Vinakoper – tam imajo letos vse!

Letošnje martinovo v kleti Vinakoper napoveduje tri nepozabna doživetja, tri dni, ki jih podpisuje isto povabilo: Prebudite Istro v sebi! Od četrtka, 10. novembra, pa do sobote, 12. novembra, se bodo v prostorih Vinakoper zvrstila ekskluzivna dogajanja, katera med seboj združujejo vrhunska vina, vrhunski gostje in vrhunska presenečenja. Četrtek bo posvečen degustaciji vin v družbi z istrskimi vinarji, v petek bodo iz kleti Vinakoper odmevali glasbeni ritmi ekskluzivnega koncerta nepozabnega dua Rudi Bučar & Hamo, v soboto pa je čas za vodeno martinovo večerjo v restavraciji KOGO.

Danes vam razkrivajo prvega.

DEGUSTACIJA Z ISTRSKIMI VINARJI IN KULINARIČNO PRESENEČENJE, 10. november ob 17.00

V Vinakoper si želijo, da je praznik vina zares živ. Slavijo namreč novo letino, ki je kljubovala vsem mogočim težkim razmeram, ki jih je natresla narava. A z močno istrsko trmo je težko grozdje zobati, pravijo v Vinakoper – in tudi letos so njihove ekipe v sodelovanju s partnerji uspešno preveslale zahtevno naravo in pred vas tako ponosno postavljajo novo letino odličnih vin, katerih okuse komaj čakate.

Za živahno vzdušje bodo na četrtkovem dogodku poskrbeli s kar štirimi lokacijami! Degustiralo se bo v Vinskem butiku, v atriju, restavraciji KOGO in na njeni terasi. Vsako prizorišče bo ponujalo svojo izkušnjo, zato z odločitvijo za obisk lahko računate na štirikratno doživetje.

Seveda bo vsako kulinarično doživetje ponujalo tudi ustrezno spajanje z vini. In teh bo kar precej. Skupaj se bo predstavilo 15 istrskih vinarjev, ki že leta s skupnim martinovanjem podajajo vzor povezovanja, sodelovanja in boja za ohranjanje tradicije avtohtonih posebnosti istrskih vin. Na kupu jih je vedno z veseljem gledati, še posebej zato, ker se ve, da se takrat zgodijo tudi posebni trenutki v izbrani družbi. Tam bosta namreč vinska kraljica slovenske Istre in vinska kraljica Slovenije, razglasili pa bodo tudi botra in botro za leto 2022.

Brez glasbe seveda ne gre. Nastopil bo odlični Oktet Aljaž, DJ pa bo poskrbel, da bomo lahko poplesavali cel čas dogajanja.

Vstopnina za dogodek znaša 25 evrov. V ceno je vključena pokušina vin (na vhodu prejmete kozarec, degustirate na stojnicah vinarjev) ter dva degustacijska kupončka za martinove prigrizke.

In še to: za petkov dogodek, ekskluzivni koncert Rudija Bučarja in Hama "Istra v tebi", se za brezplačne vstopnice lahko potegujete na Instagram Vinakoper, kjer že poteka nagradna igra.

View this post on Instagram

A post shared by Vinakoper (@vinakoper)

"Več pa vam zaupamo v naslednjih dneh; berite nas še naprej!" so še zapisali. 

V spodnji fotogaleriji si poglejte še utrinke prejšnje Martinove degustacije: