PRAZNE POLICE NA NIZOZEMSKEM, HRANE NI: Policisti streljali na stavkajoče kmete (VIDEO)

Svet

Razmere so, kot vse kaže, na Nizozemskem povsem eskalirale. Kmetje so s traktorji in balami sena blokirali distribucijske centre veleblagovnic.

Nizozemski kmetje protestirajo proti novim okoljskim predpisom za zmanjšanje izpustov dušikovega oksida, ker naj bi ti ogrožali obstoj njihovega dela. Kot je razvidno iz videoposnetkov, so trgovine povsem prazne.

Nizozemska vlada je na ulice danes poslala vojsko. Videoposnetki iz družbenih omrežij razkrivajo, da so policisti merili z orožjem v kmete na traktorjih, proti njim so tudi streljali.

Nizozemska načrtuje na 131 območjih, številna med njimi se nahajajo v bližini naravnih rezervatov, zmanjšati izpuste dušikovega oksida za 70 odstotkov. S tem bi dosegli zastavljene podnebne cilje do leta 2030. To pomeni, da se pričakuje 40-odstotno zmanjšanje emisij, kar za kmete pomeni 30 odstotkov manj glav goveda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  06 .07. 2022 ob  22: 34
Kako uničiš policaja?
Mu izklopiš klimo.
Ištrijan |  06 .07. 2022 ob  19: 50
14
Se zacenja drzavljanska vojna ker smo si sami sebi nalozili sankcije po navodilu strica na drugem koncu luze preko skorumpiranih servilnih EU birokratov?!