PRAVILA, KAJ SO TO? V Hrvatinih družno popivali, Italijan kljub zapori čez mejo

Kronika

Koprski policisti so včeraj večkrat dobili obvestilo občanov, da v Hrvatinih skupaj popiva več oseb in to ponovno. Policisti so na kraju identificirali tri osebe. Glede na ugotovitve bo zoper vse tri podan predlog na Zdravstveni inšpektorat RS zaradi kršitve začasne prepovedi gibanja izven občin, dvema pa je bil na kraju izdan tudi plačilni nalog, ker pri sebi nista imela dokumentov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografiji sta simbolični.

Ob 18. uri so policisti v Srgaših zasegli osebni avto 40-letni državljanki BiH, ki prebiva v okolici Kopra, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 18.20 pa so policisti v Plavju ustavili državljana Italije. Ugotovili so, da je 42-letni Tržačan na bivšem mejnem prehodu Plavje kljub zapori prestopil državno mejo. Izdan mu je bil plačilni nalog. Poleg tega bo podan predlog na Zdravstveni inšpektorat RS, da zoper njega uvede postopek zaradi kršitve začasne prepovedi gibanja izven občin RS. Po končanem postopku je bil pospremljen do mejne črte med Slovenijo in Italijo, kjer so ga na italijanski strani pričakali italijanski varnostni organi.

Ob 22.30 so policisti v Ankaranu ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Opravili so hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain in opijate, zatem pa je voznik odklonil strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Požari

Ob 13.30 je zagorelo pri Kortah v gozdu, kjer je zgorel en hektar suhega podrastja in trave. Vzroka požara ni bilo mogoče ugotoviti, najverjetneje pa je prišlo do samovžiga. Ob 15.40 pa je v Srgaših domačin kuril porezane veje oljk, pri tem je bil ogenj na površini velikosti približno 8 x 5 m. Domačinu so policisti izdali plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali trikrat, obravnavali so tudi tri požare.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija