PRAVA DRAMA NA ISTRSKI PLAŽI: Moški tepel psa, grozil in na supu pobegnil policistom; to je bil šele začetek

Kronika

Puljski policisti so zaključili kriminalistično preiskavo zoper 33-letnika, ki ga sumijo storitve več kaznivih dejanj, in sicer mučenja živali, napada na uradno osebo ter treh kaznivih dejanj grožnje, poroča istrska policijska uprava.

Fotografija je simbolična. 

Policisti so pretekli četrtek okoli 11. ure prejeli prijavo 25-letnice, da neznani moški na plaži na območju Štinjana tepe psa. Ko ga je opozorila na njegovo obnašanje, ji je moški zagrozil, nato pa odšel.

Ob prihodu policistov na kraj jim je 33-letni moški skupaj s psom odveslal na sup deski. Ker njihovih ukazov ni upošteval, iz njegovih ust pa so letele grožnje, so se policisti podali za njim, pri tem pa jim je pomagal starejši moški z gumijastim čolnom. Ko se je čoln približal supu, je 33-letnik poskušal udariti upravitelja čolna, pri tem pa izgubil ravnotežje in skupaj s psom padel v morje.

Policist, ki je bil na čolnu, je oba potegnil na gumijasti čoln. A drame še ni bilo konec. Na poti do obale je moški udaril upravitelja čolna. Oba sta padla v morje, policist, ki je bil na obali, pa je skočil v morje in pomagal starejšemu moškemu in ga potegnil na obalo.

Zoper 33-letnika, ki se je aktivno upiral, so policisti uporabili prisilna sredstva, med postopkom pa je osumljenec policista udaril po glavi in ​​ga lažje poškodoval.

Moškega so prepeljali v puljsko bolnišnico, po odpustu iz bolnišnice pa so policisti zoper njega opravili kriminalistično preiskavo. Psa so prevzeli zaposleni v zavetišču za živali.

Po opravljeni kriminalistični preiskavi je bil osumljenec danes zjutraj priveden na oddelek za pridržanje. Ker je imel pri sebi manjšo količino kokaina in marihuane, so mu izrekli tudi globo zaradi droge, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog zaradi predrznega vedenja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  27 .06. 2023 ob  20: 32
@alfa : bravo. Res je! Se strinjam z napisanim
alfa |  27 .06. 2023 ob  17: 38
13
hiphop ,kadar brišejo komentarje,pomeni da se strinjajo z mučenjem živali ,tako jaz gledam na to...in ja takega cloveka dat na giljotino no in da vidim če me bodo linčali
JKDWingChun |  27 .06. 2023 ob  16: 22
21
Takemu samo dat poštene batine da obcuti krutost ki jo je zadal psu na lastni koži! Sej ni treba brisat komentarjev ko nekdo pove kaj misli. Kje je svoboda govora? Aja Slovenija je nima