POZOR, PONOVITEV DEZINSEKCIJE NA TEH OBMOČJIH IZOLE: Zaznana so bila dodatna žarišča ščurkov

Izola

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, od srede, 15. junija 2022, do petka, 17. junija 2022, izvedla ponovitev dezinsekcije javne kanalizacije v Izoli, in sicer na posameznih območjih, kjer je bila le-ta prvič izvedena v zadnjih dneh meseca maja 2022. Dezinsekcijo bodo izvajali z obrizgavanjem jaškov in toplim zamegljevanjem jaškov.

Med 26. in 27. majem 2022 je Komunala Izola izvedla dezinsekcijo javne kanalizacije v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad in starega mestnega jedra Izole, kjer je bil ugotovljen večji pojav ščurkov. Zaradi razvojnega kroga ščurkov je potrebno dezinsekcijo po treh tednih ponoviti in s tem zagotoviti učinek dezinsekcije tudi na jajčeca ščurkov.  

V sklop tokratne dezinsekcije bodo vključene še posamezne dodatne lokacije, kjer so bila naknadno zaznana še dodatna žarišča ščurkov.

Občanom priporočajo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da ostanke hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike.

Prav tako priporočajo, da ostanke hrane oziroma živil odstranijo iz dvorišč in okolice objektov. Dezinsekcijo lahko opravijo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo predvidene dezinsekcije, bodo termini izvedbe premeščeni, o čemer bodo obvestili naknadno.

Za morebitne dodatne informacije sta na razpolago telefonski številki Komunale Izola: 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Deli novico: