POZOR! Iz Italije se nam približuje neurje s točo (VIDEO)

Vreme

"V naslednjih urah bo nastalo nekaj krajevnih predfrontalnih neviht. Lokalno lahko že kaj preseneti," opozarja Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon. Iz Italije medtem že poročajo o neurju z debelo točo, ki se približuje tudi Obali ... 

"Iz Italije se bliža nevihtna linija, ki bo pozno popoldan in tekom večera dosegla Slovenijo. Pojavljale se bodo nevihte, mestoma tudi močnejše. Možni so nalivi, močni sunki vetra in tudi toča," opozarja Grizančič. Nevarno bo predvsem v liniji med Severno Primorsko–Krasom in Obalo, ogroženo pa je tudi območje Prekmurja in Prlekije ter Štajerske in Koroške.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako debela toča je padala v Italiji. 

Sledi ohladitev

Od srede do nedelje bo k nam dotekal hladnejši zrak. Tudi morje bo izgubilo dve ali tri stopinje – trenutno jih ima med 25 in 26,5. Na Primorskem bo zlasti v četrtek pihala burja. Kot je še pojasnil Grizančič, trenutno ne kaže, da bi nas do 23. junija zajel kakšen vročinski val.

Petek bo prvi dan v letošnjem juniju, ko nikjer po Sloveniji ne bo dežja ali neviht, je agencija objavila na družbenem omrežju Twitter.

V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj, dodajajo na Agenciji RS za okolje

V noči na četrtek bo ponekod še deževalo, dež bo zjutraj ali dopoldne večinoma povsod ponehal. Čez dan bo pretežno oblačno, pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo.

Deli novico:

Zatišje |  12 .06. 2018 ob  21: 01
Res je zatišje pred nevihto!!!
V Italiji je bilo kar zelo peszro-močni sunki vetra-tramontana-toča!
Vse rahe pisoravit iz teras in vrta!
@Valter že ve |  12 .06. 2018 ob  16: 27
in pogostokrat zgreši. Zadnjič je tako kot ostali celo zadel, končno.
Valter že ve |  12 .06. 2018 ob  16: 06
Lp
parking2 |  12 .06. 2018 ob  15: 55
proti plačilu lahko parkiraš v Tušu, vse je plačljivo
Parking |  12 .06. 2018 ob  15: 34
Kaj bo moznost parkiranja v garazni hisi pri tusu v primeru toce?
whip |  12 .06. 2018 ob  15: 09
na strani od ARSO ni nobenih opozoril..