Poznate temne plati masturbacije?

Erotika

Masturbacija. Zagotovo ima svoje dobre učinke  dobra je tako za telo kot tudi za psiho. Pa vendar, ima tudi nekaj manjših negativnih lastnosti. Prav je, da jih poznate.

Masturbacija je zdrava, ima pa tudi nekatere negativne posledice. Čeprav so njeni pozitivni učinki znanstveno dokazani, se je potrebno zavedati, da obstajajo tudi nekateri negativni. To ne pomeni, da morate prenehati s tovrstno prakso, ampak da se morate zavedati vseh možnih posledic.

Kako vpliva na orgazem in erekcijo?

Lahko bi trdili, da ima masturbacija negativne posledice tako na erekcijo kot tudi na orgazem, čeprav so bolj kratkotrajne narave. Če doživite orgazem pri masturbiranju, boste v pripravljenosti šele po določenem času, ki je daljši od tistega po spolnem odnosu. Podobno je tudi z erekcijo, ki je po vsaki ejakulaciji manj čvrsta. Zato se pred zmenki in vročimi nočmi med rjuhami nikar ne zadovoljujte. Vendar ne skrbite. Čvrstost erekcije se izboljša že po nekaj dnej abstinence od masturbiranja, pri mladih moških še nekoliko prej.

Masturbacija lahko izzove občutek krivde

Za nekatere družbe in vere je masturbacija še vedno tabu, ali celo prepovedana. Občutek krivde je zato pri nekaterih moških zelo prisoten  posledice pa so lahko glavoboli, razdražljivost ali celo anksioznost. 

Kompulzivna masturbacija predstavlja psihični problem

Kot pri vseh stvareh v življenju je tudi pri masturbaciji priporočljiva "zdrava mera". Kaj to pomeni? Da masturbacija ne postane center vašega življenja (večkrat dnevno masturbiranje). Če je temu tako in se ji ne morete odpovedati, imate težavo. Lahko privede celo do tega, da imate masturbacijo za nekakšen ventil za sproščanje napetosti in frustracij, kar nima več nobene zveze z užitkom. 

Več iz rubrike Erotika:

Najbolj seksi je ... Natalia Bush

Rdečelaske so vroče kot ogenj

VIDEO: Pokazala jih je sredi pouka!