POZIV KOPRSKEGA SODIŠČA ISTRABENZU: Upniki v odločanje o prisilki in vplačilu novih delnic

Koper

Istrabenz je v predpisanem roku na koprsko okrožno sodišče vložil dopolnitev naknadnega predloga prisilne poravnave nad družbo. Koprsko okrožno sodišče je nato objavilo poziva upnikom za vpis in vplačilo novih delnic ter za glasovanje o sprejetju prisilne poravnave, izhaja iz včerajšnjih objav na Ajpesu.

Istrabenz je predložil zapisnik upniškega odbora, na katerem je bil sprejet sklep o spremembi osnovnega kapitala zaradi izvedbe finančnega prestrukturiranja, poziv upnikom za vpis in vplačilo novih delnic ter soglasje upnikov, ki so skupno imetniki več kot 50 odstotkov vsote vseh finančnih terjatev, da se strinjajo s predlogom za prisilno poravnavo, ki vsebuje ponudbo za zmanjšanje navadnih finančnih terjatev oz. odložitev rokov za njihovo plačilo.

Okrožno sodišče v Kopru pa je v dveh včerajšnjih objavah Istrabenzove upnike obvestilo, da je upniški odbor ločitvenih upnikov 11. maja sprejel sklep o spremembi osnovnega kapitala zaradi izvedbe finančnega prestrukturiranja. Zato jih je pozvalo, naj v roku enega meseca oddajo izjave o vpisu in vplačilu novih delnic ter v roku enega meseca oddajo glasovnice za glasovanje o sprejetju ali zavrnitvi prisilne poravnave.

Prisilno poravnavo je v začetku leta predlagala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je največja posamična lastnica in edina ločitvena finančna upnica holdinga. To je predlagala, potem ko njen predlog, da bi nanjo Istrabenz prenesel premoženje, preostale obveznosti pa bi mu odpisala, ni bil sprejet. DUTB je sredi aprila vložila naknadni predlog za prisilno poravnavo. Sodišče je pri pregledu tega predloga ugotovilo, da je ta nepopoln, zato je družbo pozvalo, naj dopolni dokumentacijo.

Upnik je v naknadnem predlogu za prisilno poravnavo obrazložil, da bo ta učinkovala le na navadne finančne terjatve upnikov in na zavarovane finančne terjatve ločitvenega upnika, pri čemer je predlagal tako znižanje obrestnih mer kot odlog plačila navadnih finančnih terjatev. Podal je alternativno ponudbo za konverzijo zavarovanih in navadnih finančnih terjatev v kapital, odlog plačila in zmanjšanje plačila navadnih finančnih terjatev, ki predstavljajo del terjatve, ki po vrednosti presega vrednost zavarovanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija