POZITIVEN TUDI BRITANSKI PREMIER: Boris Johnson danes sporočil, da ima koronavirus (VIDEO)

Svet

V videoposnetku, objavljenem na Twitterju pred nekaj minutami, je britanski premier Boris Johnson potrdil, da je v zadnjih 24 urah razvil blage simptome - "temperaturo in trdovraten kašelj" in po nasvetu zdravnika opravil test za koronavirus, ki je bil pozitiven.

Kot je povedal njegov tiskovni predstavnik, ima britanski premier blažje simptome in bo še naprej vodil odzivanje vlade na virus iz samoizolacije, poroča britanski BBC.  Na Twitterju je Johnson sporočil, da je v zadnjih 24 urah dobil blažje simptome bolezni, rezultat testa na koronavirus pa je bil pozitiven. V posnetku je dejal, da dela od doma in da je v samoizolaciji.

Na Otoku so, sicer kasneje kot v večini evropskih držav, v začetku tedna uvedli tritedensko karanteno, zaprte so šole, vse nenujne prodajalne, prav tako je prekinjeno izvajanje vseh nenujnih storitev. Po zadnjih podatkih univerze John Hopkins je v Veliki Britaniji z novim koronavirusom okuženih skoraj 12.000 ljudi, 580 jih je doslej umrlo. Da je okužen, je ta teden sporočil tudi britanski prestolonaslednik princ Charles.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  28 .03. 2020 ob  12: 03
Dragi Boris želim ti, da se hitro pozdraviš od te hude bolezni.
Potrebovali te bomo tudi mi za Slobrexit.
Lp