Požar v prostorih Slovenskih železnic

Slovenija

V objektu centralnih delavnic Slovenskih železnic na Osojnikovi ulici na Ptuju je v petek nekaj pred polnočjo izbruhnil požar, ki je po prvih ocenah povzročil kar za okoli pet milijonov evrov gmotne škode. Gasilci so požar pogasili okoli tretje ure, na požarišču pa so organizirali stražo. Dva gasilca sta utrpela lažji poškodbi.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je po dosedanjih ugotovitvah v požaru zgorel lesen strop objekta v izmeri okoli 110 krat 16 metrov, pokrit s pločevino, v njem pa električni stroji in vsa električna napeljava. Kriminalisti bodo prek dneva opravili ogled požarišča. Kaj je botrovalo požaru, zaenkrat še ni znano.

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje pa piše, da je v požaru zgorelo 100 litrov topil in 100 litrov različnih olj. Gasilci so uspeli s požarišča umakniti dve plinski jeklenki in dve acetilenski jeklenki.

Pri gašenju so sodelovala prostovoljna gasilska društva Ptuj, Grajena, Podvinci, Kicar, Turnišče, Hajdina, Železničar, Stojnci in Leskovec. Po prvi podatkih, ki so jih poslali s policijske uprave, naj v požaru ne bi bil nihče poškodovan. Kasneje pa se je izkazalo, da je en gasilec utrpel poškodbo gležnja, en pa manjšo ureznino.

Na informacije nekaterih medijev, da bo nočni požar otežil sanacijo železniškega omrežja po vremenski ujmi, so se odzvali na Slovenskih železnicah. Kot so zapisali, je danes že potekal operativni sestanek glede škode, ki jo je povzročil požar, in nadaljnjega dela. Zagotavljajo, da požar nikakor ne bo vplival na potek tovornega ali potniškega prometa in da bodo Slovenske železnice sprejele vse potrebne ukrepe za nemoten potek voženj potniških in tovornih vlakov.

Deli novico: