POŽAR SO, Z IZJEMO NEKAJ POŽARIŠČ, UKROTILI: Na terenu bilo več kot 150 gasilcev, v ozračju povečana prisotnost trdih delcev (FOTO, VIDEO)

Kronika

Gasilci so večinoma uspeli pogasiti požar, ki je ponoči zajel večje skladišče v Vižmarjah v Ljubljani. Ker pa so nekatera žarišča težje dostopna, bo tam gašenje potekalo še kar nekaj časa. V neposredni bližini požara je v ozračju še vedno povečana prisotnost trdih delcev oz. saj, drugih strupenih snovi pa meritve niso pokazale.

V Gasilski brigadi Ljubljana so na Facebooku še pojasnili, da je v teku koordinacija sanacije pogorišča, ki se bo predvidoma izvajala s pomočjo gradbene mehanizacije. Ažurno se izvajajo tudi meritve ozračja.

Požar skladišča na Plemljevi ulici v Vižmarjah je izbruhnil nekaj minut čez 4. uro zjutraj. S palet, naloženih ob objektu, se je ogenj razširil v notranjost objekta, v katerem ima skladišča več podjetij, tudi trgovsko podjetje z gumami, je poročala Uprava za zaščito in reševanje. V stavbi po prvih podatkih policije ni bilo oseb.

Jutranji pogled skozi okno ???????? #theroofisonfire

Objavil/a Matej Košir dne Ponedeljek, 29. november 2021

Na območju so posredovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana in več prostovoljnih gasilskih društev, na delu je bilo več kot 150 gasilcev. Aktivirali so tudi državni ekološki laboratorij, saj se je v zrak dvigal močan temen dim.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je zaradi odstranjevanja posledic požara še vedno zaprta Kosmačeva ulica, med Celovško in Tacensko cesto, ter oviran promet na Tacenski in Miheličevi cesti. Voznikom priporočajo Obvozno cesto.

IZREDNA NOVICA - POŽAR SKLDIŠČA 6:20 - Nekaj minut čez 4 uro je izbruhnil silovit požar skladišča na Plemljevi ulici v...

Objavil/a Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade dne Ponedeljek, 29. november 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija