Požar se je razširil!

Kronika

Pri Obrovu v občini Ilirska Bistrica gasilci 19 gasilskih društev gasijo požar, ki je zajel približno 15 hektarov zemlje, so potrdili na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Pri Obrovu v občini Ilirska Bistrica gasilci 19 gasilskih društev gasijo požar, ki je zajel približno 15 hektarov zemlje, so za STA potrdili na Upravi RS za zaščito in reševanje. Gasilci gasijo tudi požara pri vasi Petrinje in nad kamnolomom v Črnem Kalu, je dejal poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan.

Gasilcem se bo pri gašenju požara pri naselju Obrov verjetno pridružil še helikopter Slovenske vojske, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot je dejal gasilski poveljnik obalno-kraške regije Darko Muhič, so gasilci požar pri naselju Obrov že uspeli omejiti, ampak ga bodo še nekaj časa spremljali. Po prvih ocenah gozdarjev pa je ogenj zajel med 120 in 130 hektarjev zemlje.

Požar v naravi trenutno gasijo tudi gasilci pri Petrinjah v smeri proti Črnotičam v občini Hrpelje - Kozina. Aktiviranih je sedem gasilskih društev, pri gašenju pa trenutno sodeluje tudi helikopter Slovenske vojske.

Kot je še dejal Muhič, sta se požara nad kamnolom v Črnem Kalu in pri vasi Petrinje združila v enega, ki je trenutno tudi največji in najbolj problematičen. "Požar se širi proti viaduktu Črni Kal, trenutno pa je že preskočil staro glavno cesto Koper - Kozina," je dejal.

Ogenj je po prvih ocenah zajel med 200 in 300 hektarjev površin.

Oba požara je gasilo približno 200 gasilcev iz lokalnih gasilskih postaj, kot pa je dejal Muhič jim bodo sedaj priskočili na pomoč tudi gasilske enote iz notranjske regije. "Te enote bodo šle v vasi Gabrovica in Črni Kal, ki jih bodo varovale preko noči," je dejal Muhič. Kot je še dejal, je bilo do sedaj v požaru poškodovano le eno gospodarsko poslopje. Situacijo pa po Muhičevih besedah gasilci obvladujejo.

Deli novico: