POŽAR RAZKRIL KLETNI NASAD ZA GOJENJE KONOPLJE: Pa še na črno kradel elektriko

Kronika

Mariborski policisti so prejšnji petek ob prihodu na kraj požara v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer je zagorelo v kletnih prostorih, med ogledom prizorišča naleteli na več sto sadik konoplje in prostor za gojenje omenjene droge. Osumljenca jim še ni uspelo izslediti.

Fotografija je simbolična.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so takoj po najdbi ogled prekinili in o tem obvestili preiskovalnega sodnika in pristojnega tožilca, na pobudo slednjega pa predlagali izdajo odredbe za hišno preiskavo.

Dežurni preiskovalni sodnik mariborskega sodišča je na podlagi ugotovitev kriminalistom izdal odredbo za preiskavo pri 44-letnem osumljencu, ki ima prostore v najemu. Ker je ta še pred požarom odšel neznano kam, mu niso mogli vročiti odredbe in ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi. Kraj požara so zato zavarovali do četrtka.

Osumljenca jim vse doslej še ni uspelo izslediti, zato je dežurni preiskovalni sodnik na predlog kriminalistov ob njihovi pomoči v četrtek sam opravil hišno preiskavo. V njej je v hiši našel kar sedem prirejenih prostorov za gojenje koplje, v katerih je bilo 722 sadik in okoli tri kilograme posušene droge.

Ob tem so ugotovili, da je osumljenec v prostorih na črno koristil elektriko, do požara pa je prišlo prav na električni napeljavi. Zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti bodo osumljenca kazensko ovadili, policija pa ga medtem še naprej išče.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija