POŽAR NA NANOSU UKROTILI ŠELE DANES: Zanetil ga je Postojnčan, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo (FOTO)

Kronika

Požar, ki je v petek zvečer izbruhnil na Nanosu, so danes ob približno 11. uri pogasili s pomočjo helikopterja Slovenske vojske. Ta je na požarišče zlil 9000 litrov vode, so za STA povedali na Upravi RS za zaščito in reševanje. Požar je po ugotovitvah policije zanetilo pirotehnično sredstvo, ki ga je odvrgel 45-letni moški iz Postojne.

Zagorelo je v petek nekaj čez 19. uro. Na nedostopnem terenu tik pod vrhom 1240 metrov visoke gore je gorelo približno tri hektarje travnatih površin. Na kraj požara so takoj napotili gasilce.

Kot so danes zapisali na Policijski upravi Koper, je skupina ljudi hodila proti vrhu Nanosa. Približno 400 metrov pod vrhom pa je moški iz Postojne na pohodno pot odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je po eksploziji zanetilo požar. Ta se je nato hitro razširil po pobočju.

Pri gašenju je po njihovi navedbi sodelovalo 61 gasilcev različnih prostovoljnih gasilskih društev. Na upravi za zaščito in reševanje pa so povedali, da območje požara še vedno spremljajo, ker so na požarišču ostala manjša, a nenevarna žarišča. Osrednji cilj, ki je bil zaščititi RTV oddajnik in Vojkovo kočo na Nanosu, pa so dosegli.

Zoper moškega, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo, bo zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju podan predlog na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, so še navedli na Policijski upravi Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  02 .01. 2022 ob  08: 58
Toliko kot se govori in piše o poskodbah rok...oči itd...celo smrti. Se naše nazadnjaške zanikrne države ne prime prav nič. Prepovedat VSO PIROTEHNIKO in nehat prodajat v trgovinah..zabit hude multe tipo za vsak pok kazen 10.000€! Tako pa samo dokazujemo da smo ena najbolj pokvarjenih drzav na svetu.
Tipo : NE UPORABLJAJTE PIROTEHNIKE KER TO PA TO...A PRIDITE IN KUPITE PRI NAS PIROTEHNIKO!! Ne jest mastno ampak jejte svinjino!!! Ajd ciao pamet res
zoran13 |  01 .01. 2022 ob  19: 32
15
V neki urejeni družbi, bi bilo potrebno takšnemu odrediti plačilo škode, ki jo je povzročil, vse do poplačila in povračila stroškov, ki so jih imeli gasilci, gasilska društva, helikopter in poškodba gasilca...
 |  01 .01. 2022 ob  12: 43
11
srečno novo leto, ta pa je vplivnež ja...
pa kako moraš bit tak..
groza grozaaaaa
kaj šele da bi zaradi takega početja bil kdo resno poškodovan a bi se tak človek sploh vprašal kaj je storil
ali je samokritičen ali bo spet vse drugo krivo za njegovo početje