Požar na deponiji je pogašen

Kronika

Ponoči je gasilcem uspelo pogasiti požar, ki se je v sredo zgodaj zjutraj razplamtel na deponiji starega železa v industrijski coni Neverke pri Pivki, so zapisali na spletni strani Občine Pivka. Gašenje je bilo zelo zahtevno, saj so bile temperature zaradi goreče plastike in gum zelo visoke, dim pa nevaren za okolico.

Požar gasilo 30 gasilcev

Občinski štab Civilne zaščite Občine Pivka obenem sporoča, da ozračje za okoliške prebivalce ni več nevarno in s tem preklicuje priporočilo, naj se le-ti zadržujejo v zaprtih prostorih oz. imajo zaprta okna.

Na požarišču je tudi preko noči ostalo dovolj gasilcev. V sredo čez dan in ponoči je požar gasilo okrog 30 gasilcev iz gasilskih društev Pivka, Košana, Zagorje, Palčje, Postojna, Razdrto, iz Gasilske zveze Postojna ter gasilci iz Ilirske Bistrice. Pri delu so jim ves čas pomagali zaposleni v podjetju Odpad Pivka, ki so z delovnimi stroji pomagali pri premikanju tistega odpada, ki je zagorel, da so ga lahko gasilci del po del nato pogasili.

Požar naj bi zanetila strela

Požar je po vsej verjetnosti zanetila strela v noči s torka na sredo okrog 4.40, je za STA povedal namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije Darko Muhič, lahko pa je prišlo tudi do samovžiga.