POŽAR IZBRUHNIL V UČILNICI ZA KEMIJO: Laborant in čistilke so se rešili, poginilo pa je nekaj živali (FOTO)

Kronika

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja sredinega požara na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju in ugotovili, da je zagorelo v tedaj praznem prostoru za pouk kemije. Vzrok požara še ugotavljajo, jasno pa je, da ni šlo za namerno dejanje. V požaru so bile poškodovane tri učilnice, pouk na šoli pa naj bi znova stekel po prvomajskih počitnicah.

V šoli je zagorelo v sredo nekaj pred 20. uro. Ko je požar izbruhnil, so bile v šoli štiri čistilke in laborant oziroma računalničar, ki so šolo zapustili še pred prihodom gasilcev. So pa gasilci reševali živali, ki so bile v učilnici za biologijo, vendar vseh niso uspeli rešiti, je povedal poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj Andraž Šifrer.

V intervenciji so poleg poklicnih sodelovali tudi gasilci petih prostovoljnih društev, skupaj 81 gasilcev. Požar so hitro pogasili. Po nestrokovni oceni pa je nastalo za nekaj 10.000 evrov škode. Manjši prostor za pouk kemije, v katerem je, kot kažejo okoliščine, zagorelo, je uničen, zaradi ognja pa so nastale termične poškodbe tudi na sosednjih učilnicah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ravnatelj šole Aleš Žitnik je povedal, da so bile po grobi oceni v požaru uničene tri učilnice, vendar bodo dve verjetno uspeli kmalu vzpostaviti nazaj. Pouk bo danes in v petek potekal na daljavo, po prvomajskih počitnicah pa Žitnik pričakuje, da se bodo otroci lahko vrnili v šolo. Kdaj se bo začela sanacija poškodovanih prostorov, bo sicer odvisno od pristojnih, je pojasnil.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara in zavarovali material, ki bo predmet nadaljnjih analiz. Zbiranje obvestil o vzroku požara se tako še nadaljuje. Suma, da bi šlo za namerno dejanje, pa ni. Po do sedaj preverjenih podatkih v prostoru, kjer je zagorelo, v času požara ni bilo nikogar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  22 .04. 2021 ob  13: 34
Inteligenca šolnikov, ki ne presega temperature telesa...