ZNANE PODROBNOSTI EKSPLOZIJE NA SERMINU: Zakuril v baraki, v kateri je bila plinska jeklenka

Kronika

Ponoči ob 00.20 je v bližini tovorne železniške postaje Sermin zagorela baraka velikosti 10 krat 10 metrov, v kateri so bili razni manjši kmetijski stroji in dve živali, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična. 

Gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi-Čežarji so pogasili požar in rešili živali. Ob gorenju je eksplodirala plinska jeklenka, zaradi česar je prišlo do prenosa požara na bližnji železniški tir. Zaradi tlenja železniških pragov je bil za čas gašenja ustavljen železniški promet.

Požar je objekt popolnoma uničil. Živali je prevzel lastnik, so še zapisali na Upravi za zaščito in reševanje.

Policisti so ugotovili, da je 66-letni moški v baraki, kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti, zakuril ogenj in ga pustil brez nadzora. Ogenj se je nato razširil na lesene obloge v baraki, v kateri je bila tudi plinska jeklenka, ki jo je v požaru zaradi vročine razneslo.

V požaru ni bil nihče poškodovan, bodo pa policisti moškega kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Ob 19. uri pa je v stanovanjski hiši na Kortah prišlo do manjšega požara. Policisti so z ogledom ugotovili, da je oškodovanec pozabil olje na štedilniku, ki se je zaradi pregretja vnelo, ogenj pa je nato zajel kuhališče in napo. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija