POVSOD SPROŠČANJE, TA DRŽAVA PA SE PONOVNO ZAPIRA: Zaradi izbruha novih okužb je zdravstveni sistem pod udarom

Svet

Malezija je včeraj sporočila, da bo v torek prvič po več kot letu dni uvedla zaprtje države, saj se sooča s hitro naraščajočim izbruhom novih okužb z novim koronavirusom, zaradi katerega se je pod udarom znašel zdravstveni sistem v državi. Zaprtje države naj bi veljajo do 14. junija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pristojne malezijske oblasti so tudi sporočile, da bodo pospešile cepljenje proti covidu-19 v državi ter finančno pomagale tistim, ki jih je bo prizadelo zaprtje države.

K zadnjemu povečanju okužb v Maleziji naj bi prispevalo več bolj nalezljivih različic novega koronavirusa ter druženja ob svetem mesecu ramazan in praznovanju bajrama v začetku tega meseca. V Maleziji so včeraj potrdili 8290 novih okužb z virusom sars-cov-2, kar je nov dnevni rekord.

V Maleziji s približno 32 milijoni prebivalci so doslej potrdili 549.514 okužb, umrlo je 2552 covidnih bolnikov. Država je lani, ko se je novi koronvirus prvič pojavil, izognila resnemu izbruhu okužb, saj je uvedla hude protikoronske ukrepe, vključno z zaprtjem države.

V zadnjih tednih Malezija beleži hitro povečevanje okužb. Število covidnih bolnikov na intenzivni negi in na ventilatorjih pa je doseglo rekordne številke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija