POVOŽENO PEŠKO NAŠLI ŠELE PO ENI URI: Ni vidnih sledi zaviranja

Trst

V soboto zgodaj zjutraj se je v tržaškem Gabrovcu zgodila huda prometna nesreča. Neznanec je zbil peško in jo hudo poškodovano pustil ležati na cesti. Našli so jo šele uro kasneje. Na asfaltu ni vidnih sledi zaviranja.

Slika je simbolična.

V soboto okoli 5. ure zjutraj je voznik osebnega avtomobila povozil peško v centru tržaškega Gabrovca. Po nesreči se ni ustavil, temveč je nadaljeval svojo pot, žrtev pa pustil ležati na cesti. Šele uro kasneje jo je našel voznik avtobusa in poklical pomoč, piše Il Piccolo. N.K. se je v zgodnjih jutranjih urah vračala z zabave pri prijateljih. Ob 5. uri je bilo zunaj še temno, nesreča pa se je zgodila ravno na neosvetljenem odseku. Avto jo je zadel, ko je prečkala cesto. Zaradi močnega snopa luči, ki jo je zaslepil, je povesila pogled, avto pa jo je zadel v desni bok.

42-letno N.K., ki je v nesreči utrpela hujše poškodbe, a je izven smrtne nevarnosti, so odpeljali v katinarsko bolnišnico, kjer se nahaja na oddelku intenzivne nege. Ima pet zlomov roke, več zlomov rame, polomljena vsa rebra in skorajda zdrobljen komolec. Žensko so že operirali, a jo v naslednjih dneh čaka povratek v operacijsko sobo.

Slika je simbolična.

Preiskovalci sumijo, da je žensko zbilo večje vozilo, glede na to da ni utrpela nikakršnih poškodb nog. Prav tako predvidevajo, da pobegli voznik najverjetneje prebiva v bližini kraja nesreče. Iščejo ga s pomočjo nadzornih kamer. Nesreča se je zgodila na območju, kjer je najvišja dovoljena hitrost 50 kilometrov na uro, čeprav le redki omejitev upoštevajo. Voznik peške očitno ni videl, saj na asfaltu ni vidnih sledi zaviranja, še piše časnik. 

Deli novico: