"POVEJ MI ZGODBO": O pripovedovanju, pravljicah, navdihu in še čem

Koper

Naslednji teden bo na literarni sceni luč sveta ugledala strokovna monografija Povej mi zgodbo, ki sta jo pripravili dr. Barbara Baloh in dramaturginja Samanta Kobal. V dvorani v Kubedu pa bo za otroško zvedavost poskrbel pisatelj Brane Mozetič, ki bo predstavil otroško slikanico Dežela bomb, dežela trav.

Povej mi zgodbo

V ponedeljek, 24. oktobra ob 18. uriv avlo Knjižnice Koper prihajata izredna profesorica dr. Barbara Baloh in dramaturginja Samanta Kobal. Se še spomnite projekta Rodari 100, ko so v okviru praznovanja stoletnice rojstva Giannija Rodarija pripravili mednarodni znanstveni simpozij?

Takrat se je veliko govorilo o pravljicah, o življenju pisatelja in o pripovedovanju. Danes pred nami stoji Povej mi zgodbo - monografija, ki jo je navdihnilo prav Rodarijevo delo. Knjiga se posveča pripovedovanju, pisanju, ustvarjanju. Kot sta zapisali avtorici, bomo ob prebiranju monografije "postali pripovedovalci svojih izvirnih zgodb. Kako in na kakšen način se prijetnega opravila lotiti, bosta predstavila Nanika in Gaj, ki nas bosta vodila skozi čarobne svetove pripovedovanja in ustvarjanja zgodb." 

Nanika in Gaj sta glavna junaka monografije, ki bo zagotovo prišla prav vsem, ki se želijo lotiti kreativnega ustvarjanja in pripovedovanja zgodb. Vabljeni torej 24. oktobra, ob 18. uri, v avlo Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

Dežela bomb, dežela trav

Vabljeni tudi na večer z Branetom Mozetičem, kjer bodo predstavili njegove otroške slikanice, še posebej pa se bodo posvetili otroški slikanici Dežela bomb, dežela trav. Prireditev bo 26. oktobra, ob 18. uri, v dvorani Kubed. Vabljeni so vsi otroci od 5. leta starosti dalje.

Brane Mozetič je slovenski pesnik, pisatelj in urednik zbirk Alpeh in Lambda. Njegov opus obsega petnajst pesniških zbirk, knjigo kratkih zgodb, tri romane in šest otroških slikanic. Leta 2020 je prejel tudi Jenkovo nagrado.