OSTANITE DOMA, RAZSAJA GRIPA! Bolnišnice prepovedujejo obiske, je na udaru še posebej Primorska?

Slovenija

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra so zaradi povečanega števila virusnih okužb in prvih primerov obolelih za sezonsko gripo s 24. januarjem uvedli omejitev obiskov. "V bolnišnici omejujemo obiske pacientov na eno zdravo osebo na dan. Obisk lahko traja do največ 30 minut," so sporočili.

Že 7. januarja je obiske na vseh oddelkih prepovedala Splošna bolnišnica Izola, ki je na strogo prepoved ponovno opozorila v preteklem tednu. Kot so pojasnili, del javnosti kljub povečanemu številu bolnikov z različnimi respiratornimi okužbami prepovedi obiskov ne jemlje dovolj resno. V Izoli imajo ob vhodu v bolnišnično stavbo celo varnostnika, ki usmerja morebitne obiskovalce in jih opozarja, da ne morejo na obisk.

Obiske je zaradi povečanega števila respiratornih obolenj in zaradi preprečevanja vnosa in širjenja bolezni gripe na vseh oddelkih prepovedala še ena primorska bolnišnica – Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica. Svojce pacientov in vse obiskovalce prosijo, da prepoved obiskov strogo upoštevajo.

V največji slovenski bolnišnici, Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, pa so v preteklem tednu obiske omejili na eno zdravo osebo, medtem ko v UKC Maribor prepovedi ali omejitve obiskov še niso razglasili. Po odločitvah bolnišnic bi lahko sklepali, da je gripa bolj prisotna na Primorskem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .01. 2020 ob  19: 11
@primorc, za koliko časa pa tako preventivno, 2 meseca ali kaj takega? Pa potem še kakšen mesec dva, ko razsajajo rota virusi, ... morda pa bi kar ukinili šolo. :-) Gripa je še posebaj nevarna predvsem že tako težkim pacientom, kar mnogi so po bolnišnicah. Obiski lahko mnogim prinesejo smrt. Šola je tudi nujna, marsikaj drugega tudi, obiski dosti manj.
primorc |  28 .01. 2020 ob  15: 54
Če je res taka epidemija..zakaj potem ne zaprejo šole in vrtce?