POTUJOČI KINO TUDI LETOS PO SLOVENSKI ISTRI: Prinaša ogled petih filmov na prostem, prvega že nocoj v Kubedu

Koper

V Kubedu se bo drevi začel niz javnega predvajanja filmov Kino Istra. Pri Kubejskem gradu bo brezplačno na ogled film španskega režiserja Roberta Buesa Milosti polni. Prihodnje tri tedne bodo ob sredah projekcije na študentski plaži v Ankaranu, zadnji četrtek v mesecu pa se bo potujoči kino ustavil še na vaškem trgu v Šmarjah.

Kot so sporočili iz Zavoda za razvoj kulture in družbe Otok, Kino Istra pripelje v kraje brez kinematografov filme, ki so letos in lani zaznamovali filmsko krajino.

Danes ob 21. uri bodo v Kubedu prikazali film Milosti polni iz leta 2022. Kot so zapisali, je to navdihujoč družinski film o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici, poln humorja, topline in srčne predanosti. V primeru dežja bo projekcija v dvorani Kubed.

✨ ???????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????? ????????????????????! ✨ V sredo, ????. ????????????????????????, ???????? ????????. ???????????? vabljeni v ????????????????????, kjer bomo predvajali španski...

Objavil/a Kino Istra dne Torek, 04. julij 2023

V Ankaranu bodo 12. julija predvajali novo digitalizirano različico ameriškega filma iz leta 1986 Pod udarom zakona v režiji Jima Jarmuscha. Naslednjo sredo bo na vrsti avstrijski film iz leta 2022 Vera, ki sta ga režirala Tizza Covi in Rainer Frimmel in je prejel nagradi za najboljšo režijo ter najboljšo igralko v sekciji Obzorja na Beneškem festivalu. 26. julija bodo predvajali film slovenskega režiserja Dominika Menceja Jezdeca, ki je lani prejel nagrado občinstva in vesno za najboljšega igralca na Festivalu slovenskega filma.

V Šmarjah bodo 27. julija predstavili butanski film Lunana: jak v razredu iz leta 2019. Režijo podpisuje Pawo Choyning Dorji in je prvi celovečerec v zgodovini te himalajske države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija