POTREBUJETE MAJICE, OBUTEV, NOGAVICE? Furs jih 'prodaja' kar prek Bolhe, dražba bo v Izoli (FOTO)

Koper

Na Bolhi se je včeraj pojavil nenavaden oglas, ki ga je objavila Finančna uprava Republike Slovenije (Furs). Kot je razvidno iz oglasa, Furs na območju koprskega finančnega urada prodaja zajetno količino oblačil, obutve in nogavic, pa še kaj bi se našlo, v skupni vrednosti skoraj 10.000 evrov. V oglasu je zapisano še, da bo prva javna dražba omenjenih izdelkov potekala v skladišču Finančnega urada Koper v Izoli.

Stvari prodajajo v kompletu in če ne bi bilo nobenega ponudnika za celotno količino (v vrednosti 9474,51 evra), se bodo prodajale po postavkah, je Furs še sporočil prek Bolhe. Po pojasnilih, ki smo jih prejeli s Fursa, je bilo blago, ki se prodaja, "zarubljeno v postopku davčne izvršbe na premično premoženje na območju, ki spada v pristojnost Finančnega urada Koper."

Presenetilo pa nas je, da Furs oddaja oglase kar prek omenjenega portala – vseh njihovih oglasov je trenutno 40, med katerimi prednjačijo vozila – zato smo nanje naslovili tudi s tem povezano novinarsko vprašanje. "Namen rubeža premičnega premoženja je poplačilo davčnega dolga. Da bi bil postopek tovrstne izvršbe učinkovit, skušamo čim širšo javnost seznaniti, da izvajamo posamezno dražbo. Tako so tovrstne dražbe javno objavljene na spletni strani FURS, na spletnem oglasniku, v številnih primerih pa tudi v medijih. Glede objave v spletnem oglasniku (www.bolha.com) pa sporočamo, da so tam objavljene zgolj osnovne informacije, na koncu objave pa je na voljo povezava (link) na spletno stran FURS, kjer je objavljen uradni dokument Oklica javne dražbe z vsemi potrebnimi informacijami," so še sporočili s Fursa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Hedajd |  20 .04. 2019 ob  20: 23
Ti si car!ManofSteel!!
ManofSteel |  18 .04. 2019 ob  11: 20
Ne dat oblačila na RK ? kaka gofna