POTRČ SE ZGRAŽA NAD TEMI PRIZORI: Ministrico pa sprašuje, kdaj bo čas za poljubljanje

Slovenija

"Je končno spet čas za poljube, gospa ministrica," se sprašuje Marko Potrč v zadnji objavi na družbenem omrežju Facebook, kjer pa se tokrat izjemoma ni oglasil v video obliki. Uvodoma je spomnil na besede ministrice Simone Kustec, ki je avgusta lani mlade nagovorila z naslednjimi besedami: "V šolo pojdite po znanje, pa si mogoče z očmi signalizirajte, da ste si všeč in se potem izven šole skušajte približati drug drugemu. Poljubljati se pa raje ne preveč, sploh v osnovni šoli, ker časa bo še dovolj za to". Potrč ima o tem jasno izdelano mnenje, ki ga je tudi tokrat delil. Izpostavil pa je tudi nekaj, po njegovem grozljivih prizorov, katerim je bil priča v zadnjih dneh.

Marko Potrč

"Kako dolgo še bomo mladino obsojali na ukrepe, ki tako zelo grozljivo vplivajo na njihovo življenje, da imamo določene oddelke polne mladine z željo po samomoru? Kateri stroki se to zdi sprejemljivo v imenu bolezni, ki jo preboli krepko več kot 99 odstotkov ljudi, še posebej pa mladi? Namesto, da bi zaščitili tiste, ki bi jih dejansko bilo potrebno zaščititi, smo uničili življenja mnogim, premnogim, ki jih ta virus niti približno ne ogroža," je zapisal in spomnil na niz dogodkov in situacij, katerim je bil priča v zadnjem tednu dni in nad katerimi je zgrožen.

"Ena najbolj grozljivih je bila, ko so otroci na punčko, ki ni nosila maske ob vstopu v šolo, začeli kričati, kot bi to za njih pomenilo smrtno grožnjo," je zapisal in poudaril, da so nova realnost "zakriti otroški obrazi in skriti otroški nasmehi".

Videl naj bi tudi, kako je učiteljica "mlademu fantu ukazala, da si mora nadeti sošolčevo, že večkrat uporabljeno "rezervno" masko, ker svoje ni imel". "Zmečkana, umazana, večkrat uporabljena maska njegovega sošolca, je šla iz sošolčevega žepa na njegov obraz, da je učiteljica bila zadovoljna," s tem pa naj bi zagotovila "disciplino, ki so jo zaukazali naši gospodarji njej," je kritičen Potrč.

V tretji situaciji je bil zgrožen nad prizorom gospe, ki je med obdelovanjem njive na sebi nosila masko, medtem ko "daleč naokoli ni bilo nikogar". Podobna čustva pa je imel tudi ob prizoru, ko je neka druga sprehajalka nosila masko, čeprav je bila odmaknjena od ljudi in v naravi

"Kar me ob tem najbolj skrbi je to, da je ni stroke, ki bi stopila pred kamere, mikrofone in dejala, da je to popolnoma zgrešeno. Da je to narobe. Da je to kontraproduktivno, ko gre za zdravje," opozarja Potrč.

Situacijo je primerjal s Švedsko, od koder se je pred nekaj tedni vrnil nazaj v Slovenijo. Priložil je posnetek zaslona Instagram objave kavarne Villa Belparc.

View this post on Instagram

A post shared by VillaBelparc (@villabelparc)

Kot pravi je to edina kavarna, ki jo je tudi sam obiskal, kjer so zaposleni pozimi nosili maske. "Gostom tega seveda niso zapovedovali nikoli. No, to je njihova objava z dne 29. april," je navedel.

"Morda si jo dobro ogledate, gospa ministrica. Veste, ljudje nujno potrebujemo objeme, bližino, poljube. To je smisel življenja. To so stvari, zaradi katerih je vredno živeti," je opomnil.

JE KONČNO SPET ČAS ZA POLJUBE, GOSPA MINISTRICA? Bil je avgust lani, ko se je izjava ministrice Simone Kustec za mlade...

Objavil/a Marko Potrč dne Nedelja, 09. maj 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .05. 2021 ob  12: 35
Kaj mu je zmanjkalo prihrankov, da je spet tu?
vseved |  10 .05. 2021 ob  20: 27
-2
NITI OBALA1 MU NI PRITRDIL. ŠE.
Fritla |  10 .05. 2021 ob  15: 15
-7
Bogi revček.
Toliko se trudi s tem svojim razbijanjem bal, pa mu nihče ne postavi spomenika.
Nekega dne bo konec te pandemije (upajmo) in to izključno po zaslugi cepljenja.
Takrat bo žalosten, ker ne bo imel več prilike, da glumi vsevednega božjega poslanca.
Munk |  10 .05. 2021 ob  13: 08
kolk je pa ta tip naporen...