POTRČ O VEČJI SVOBODI PRI NAS: "Če nas boste silili v nekaj, potem zadeva samo še bolj smrdi" (VIDEO)

Slovenija

Dan pred večjim sproščanjem protikoronskih ukrepov v državi se je s Švedske ponovno oglasil Marko Potrč. Ob tej priložnosti je svoje gledalce, tako kot že pred dnevi, nagovoril naj se povežejo. Hkrati pa jih je tudi opozoril.

"Jutri je delček svobode nazaj", je uvodoma zapisal v včerajšnji objavi. "Ne smemo si dovoliti, da sprejmemo stvari, ki tako odločilno vplivajo na naša življenja ter prihodnost naših otrok, pod prisilo. Ne smemo si dovoliti, da uklonimo hrbet pri nedotakljivosti naših teles ter posledično naših življenj. Še posebej ne, ko bo šlo za naše otroke," je še navedel v opisu videposnetka in vprašal: "Koliko svobode ste pripravljeni prodati v obliki popuščanja grožnjam delodajalca ali države? Kako daleč ste se pripravljeni pustiti prisiliti v nekaj s pogojevanjem svobode ali kolikor toliko normalnega življenja? Je to potem sploh svoboda?".

Potrč poudarja, da je "nedopustno, da se zaposlene v podjetjih, šolnike, trgovke, smučarje itn. tako rečeno sili in prisili v testiranje, hkrati pa morajo potem prinesti potrdilo, da so se testiranja udeležili prostovoljno". Kot pravi, ve "iz prve roke", da se to v določenih podjetjih dogaja.

"V luči tega naj pa kar usmerim besede v prihodnost, ko se bo iz testiranja prehajalo na cepljenje. Kot so dejali v največji medijski hiši v Sloveniji – odpikajmo. Dajmo mi odpikat takšne ideje," pove Potrč. Hkrati izpostavlja, da sam nikakor ni proti cepljenju, saj da so tudi njegovi otroci cepljeni v programih, "ki imajo smisel" in ponovno poudarja, da mora biti cepljenje proti covidu-19 prostovoljno.

"Zaradi ogromno nerešenih vprašanj, zaradi hitrosti vsega skupaj, to nima nobenega smisla," je še dejal. "Pozdravljam, da je cepivo na razpolago, ampak to pomeni brez prisile," je jasen Potrč, "in če nas boste silili v nekaj, potem zadeva samo še bolj smrdi".

Ob tem je prikazal tudi del posnetka Biserke Ilin, dr. med. z 12. redne seje Odbora za zdravstvo, ki sta ga na družbenem omrežju Facebook delila tudi civilna iniciativa Maske dol in Slovenski zdravniki. V delu nagovora, pojasnjuje, da ni anticepilec "in jaz in moji otroci, moji vnuki so redno cepljeni. Cepim se tudi s samoplačniškimi cepivi. Nisem proti konceptu cepljenja, sem pa proti temu, da se uporabljajo za cepljenje, še posebej za obvezna cepljenja cepiva, ki niso varnostno preverjena, ki nimajo dolgotrajnih varnostnih študij, ki trajajo vsaj sedem do deset let".

"Namreč z nobenim razvojem znanosti, z nobenim pospešenim postopkom ne moremo vedeti, kako se bo neko cepivo obnašalo v organizmu čez pet, deset ali 15 let," je pojasnila zdravnica in poudarila, da pozdravlja, da so cepiva proti covidu-19 dostopna tistim, ki se želijo cepiti. Pa vendar, zatrjuje, da morajo biti varnostne študije na razpolago. Kot pojasnjuje, pa te "niso na razpolago niti zdravnikom".

Potrč še poudarja, da je tudi Svet Evrope sprejel "resolucijo, v kateri nalaga vsem državam, vsem vladam, da mora biti cepljenje prostovoljno" in dodaja, da izhajajoč iz tega dokumenta, "prisila, kakršna koli, tukaj ne pride v poštev. Tudi ne diskriminacija ali neke omejitve". Kot pojasnjuje Potrč, ne sme nihče reči državljanom, da ne smejo leteti, v trgovino, potovati, delati in podobno, v kolikor se ne cepijo

"In glede na to, da se jutri dobiva delček, majhen delček svobode v Sloveniji nazaj, bi samo povedal, da imejte to v mislih. Do tovrstne svobode, kot jo imam trenutno jaz, da sem v trgovini brez absurdnih omejitev, absolutno brez maske in me nihče ne gleda kot kriminalca. Do tega je, v Sloveniji, očitno še dolga pot. To pa še ne pomeni, da je nekateri nismo pripravljeni prehoditi," je zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  15 .02. 2021 ob  18: 08
@ vseved dovolj je najbolj pameten, tisto najlepši ali najbolj priljubljen ne rabi ...za politiko nisem ali, da bi vodil Slovenijo še manj ( namreč sem istrijan in kot takšen zaenkrat nimam države :-) )...no, v končni fazi, da opaziš, da tukaj nekaj dosti smrdi ne rabi bit preveč pameten, ni gripe, ni ostalih bolezni, kaos povsod, gospodarstvo počasi umira na obroke, začeli so z laboratorijskimi virusi in bog ve kaj nas še čaka ...če je tebi to vse normalno ti podpiraj še naprej vlado ali tisto ker ti govorijo mediji ( pa spomni se samo Orwella in Orson Wellsovega filma ) ...kaj čem ti več razlagat čeprav se trudim vendar ne vem ali ti ne moreš ali nočeš razumeti ....no da zaključim z pozitivo, Go Potrč
vseved |  15 .02. 2021 ob  17: 46
-1
Obala1, najlepši, najbolj pameten, priljubljen , prava oseba za bodočega voditelja države.
Piero Panin |  15 .02. 2021 ob  17: 42
Gremo ven v pozitivo,na sonce.
Ma bil sem negativen do njega bolj kot ga poslusam ugotavljam da sva oba studirala isti predmet,bi se reklo po domace.
Odsel je na Svedsko ko je bilo potrebno nosit maske in gor mu jo ni potrebno nosit ce ga stvar spominja na otroske dni ko je bilo obvezno cepljenje in nosi ta strah pred dohtarjem se vedno z sabo.
Nobeden te nima pravice prisilit da se gres cepit Potrc,ko bos pripravljen kadar se bos sam odlocil in zbral pogum.
Pocasi
Obala1 |  15 .02. 2021 ob  16: 39
Pozdravljeni, še nekam malo pripomb glede na to, da je skoraj peta ura....dejmo malo ven vse te frustracije in tisto ker vas mori ...vem pa morete boljše, sigurno ...samo se morate pa potrudit...vem, da vam je težko videt če gre komu dobro in pove določene stvari ...dejte se malo zbudit in kritizirat vlado ne pa enega Potrča...pa lep in sončen dan še naprej ( v prevodu Think positive )
Bayliner |  15 .02. 2021 ob  15: 37
Da ne bo pomote, nobenemu ne želim slabega, še najmanj kakršnekoli okužbe. Me pa zanima, ČE se bo mogoče Potrč ali njegovi kdaj okužil(i), bo tudi pameten in se bo sam pozdravil?
vseved |  15 .02. 2021 ob  15: 08
Šved!
 |  15 .02. 2021 ob  15: 02
Ma kdo je ta Potrč? Spet nekdo, ki si misli da je najbolj pameten na tem svetu. Ko daš skupaj ignoranco in nadutost dobiš ven tega Potrča, ki nima za burek in nekaj pametuje po internetu. Tudi ne razumem zakaj so tu objavljene te njegove blodnje.
Piero Panin |  15 .02. 2021 ob  13: 08
-4
Ces rect da ga je strah zdravnika..
Imel sem sosolca ki je ugriznu doktorco v roko
Istriano |  15 .02. 2021 ob  12: 56
Moje osebno mnenje je, da ta Potrč precej zavaja. Eno vprašanje: če so šli njegovi otroci na Švedskem takoj v šolo, kdaj so se pa naučili švedščino?
td |  15 .02. 2021 ob  12: 27
Resnica je nekje vmes verjetno, se je pa prej za vprašat koliko življenj so nekateri pripravljeni žrtvovati na oltar svojih teroij zarot.