POTRČ NAREDIL KORAK NAZAJ? "Nikoli nisem pozival k nenošenju mask"

Slovenija

Po tem, ko so okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji bliskovito narasle in se bo s soboto država delno zaprla, so se na televizijskega voditelja Marka Potrča in druge bolj ali manj znane Slovence, ki so doslej nasprotovali vladnim ukrepom za zajezitev širjenja virusa, vsul še večji plaz kritik. "Nikoli nisem pozival k nenošenju mask," se zagovarja televizijski voditelj.

Marko Potrč

Poslanec SDS Franc Breznik je na Twitterju opozoril, da bodo znani nasprotniki vladnih ukrepov v naslednjih dneh, "ob hudih posledicah, trdili, da niso nikoli nagovarjali državljanov, naj ne nosijo mask". Ob tem je med drugimi označil nekdanjega premierja Marjana Šarca, evropsko poslanko Tanjo Fajon, igralko Tanjo Ribič in voditelja Marka Potrča. Slednji se je takoj odzval z zapisom na Facebooku.

Potrč je v svojem odgovoru Brezniku poudaril, da ni nikoli pozival k nenošenju mask: "Predal pa sem mnenje stroke – ECDC, da so maske v vsakdanjem življenju neučinkovite, ob neustrezni uporabi pa lahko celo pripomorejo k večjemu širjenju virusa. Recimo večkratna uporaba maske za enkratno uporabo, maska pod nosom, maska na komolcu itd."

"Že samo s finančnega vidika je za povprečno slovensko družino nemogoče zagotoviti ustrezno količino mask," je prepričan Potrč, ki je nadalje vprašal: "Kako 99% Slovencev uporablja masko? Morda na način, ki lahko pomeni dodatno širjenje virusa? Strm porast okužb imajo praktično v vseh državah EU in širše. Zato tudi vprašam: A imamo navedeni v vašem zapisu vpliv tudi v teh državah? 99,9% Slovencev nosi maske. Te dni poglejte celo po ulicah, v parkih - na prostem. Slovenci masovno nosijo maske. Pika. Kako torej vlečete vzporednico med nenošnjem mask ter rastjo okužb?"

Zaključil pa je pikro: "Veste, gospod Breznik, morda res nisem pristaš mask. A jaz, za razliko od vas, ne vozim pod vplivom alkohola. Zato jaz Slovence precej manj ogrožam kot vi."

Kot veste od začetka poudarjam, da mi je vseeno, kdo je desno, kdo je levo, kdo je na vladi in kdo ne. Zdravstvena...

Objavil/a Marko Potrč dne Četrtek, 22. oktober 2020

Spomnimo, da je tedaj državni sekretar na notranjem ministrstvu Breznik aprila v službenem avtomobilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Napihal je 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, za prekršek pa prejel 16 kazenskih točk in 600 evrov kazni. Po incidentu je ponudil svoj odstop.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bogdan |  23 .10. 2020 ob  20: 39
Prehitro menjaš strani neba,nisi mož besede.
vseved |  23 .10. 2020 ob  20: 03
Potrč je navaden prepotentni delomrznež.
Eho |  23 .10. 2020 ob  11: 56
Medicinska stroka predvsem ves čas vztraja na tem, da je premalo kapacitet v zdravstvu nasploh...Torej sedaj je prilika za to, da se SMC in DESUS zoperstavita vlaganju ene milijarde evrov v armijo in da to bogastvo namenijo zdravstvu, oziroma njegovemu širjenju kapacitet nasploh....Samo tako bi lahko razumel, da je sedanji oblasti mar za ljudi...V nasprotnem se poraja velik dvom v to, da si trenutna oblast prizadeva v dobro vseh ljudi...Koliko je razumeti strokovnjake za medicino je največja težava podhranjeno zdravstvo...

 |  23 .10. 2020 ob  11: 40
-8
Se povsem strinjam z njim in mu podtikajo vse možno. Je pa zmeraj opozarjal na DEJSTVO, da ljudje narobe uporabljajo maske. Maske se ne nosi 1 mesec, ne po žepih, ne pod rilcem, .... itn itn itn ....to videvam stalno. Tudi tiste iz blaga je potrebno redno prat, dobijo pa se na trgu anticovid maske, ki nevtralizirajo virus in tudi bakterije, večina nima teh. Navadne medicinske spadajo v smeti po uri ali dveh neprestane rabe. Itn itn itn ... Se z njim seveda ne strinjam v vsem, ima pa veliko veljavnih argumentov.
anton |  23 .10. 2020 ob  10: 19
23
Potrč bi bil velik gospod, če bi se odzval na komentar, ki ga je zapisala medicinska sestra: "Dragi sošolec, res da ima vsak pravico do svojega mnenja. Izkoristi svoje znanje iz Srednje zdravstvene šole, kolikor ti ga je še ostalo, prijavi se v UKC Maribor kot prostovoljec na covid oddelku, delaj direktno z in ob bolnikih, če imaš j...., potem pa pametuj. Verjemi, naši kolegi in kolegice bodo hvaležni vsake pomoči, tudi tvoje.", in ponudil pomoč kot prostovoljec kot mu je predlagala sestra in bivša sošolka, tako pa je v mojih očeh samo oseba, ki preveč govori in ničesar ne naredi.
Drek |  23 .10. 2020 ob  10: 18
Politika ni nekaj abstraktnega, politika odloča, kaj boste jedli oziroma ne boste jedli, pravi francoski pisatelj Édouard Louis.
Ima prav – politika ni nekaj abstraktnega, ampak ima čisto oprijemljive in dejanske posledice.

Politika se je odločila, da bomo imeli sproščeno poletje, in s tem tudi, da bo jeseni bistveno več okuženih.

Politika se je odločila, da ne bo pravi čas omogočila dela zdravnikom specializantom.

Politika se je odločila, da je bistven turizem.

Politika je sprejemala odločitve, ki se danes odražajo v številkah.

V vseh številkah, o katerih pišemo. To so odločitve politike, družba je – ker ima v odnosu do politike le omejeno moč – temu sledila. Moramo se spraševati o tem, zakaj smo politiki sledili, a kako se bomo kot družba vedli in kaj nam bo pomembno v tem letu epidemije, je določala politika.

Politika zdaj sporoča, da je najbolje, da kažemo drug na drugega s prstom.

Ne nasedimo ji še pri tem. To počne zato, da bi prikrila svojo odgovornost.
Obala1 |  23 .10. 2020 ob  09: 53
-20
Potrcu kapa dol ker se ispostavil In povedal javno tisto kar dosti nas misli a našim vrlim politikom tudi hvala ker so pokazali svoje pravo lice In se prodali velikim korporacijam za par EUR...a narod? Će recem kot ovce se bo spet javilo milion njih z napadalnimi mnenji