"POTOPLJENI" PIRAN DAN POTEM: Posledice ekstremnih padavin bodo v občini odpravljali vsaj še tri dni (VIDEO)

Piran

V občini Piran danes odpravljajo posledice včerajšnjega naliva, ki je pod vodo spravil ceste, ulice in dvorišča, predvsem v Luciji in Strunjanu. Sprožilo se je več zemeljskih plazov, na letališču Portorož pa so v samo dveh urah namerili 61 milimetrov padavin, kar je več kot pol mesečnega povprečja za avgust. Poplavilo je več javnih objektov, med drugim tudi vrtec v Luciji, ki pa so ga na srečo že včeraj očistili in danes normalno obratuje.

Meteorna voda je zalila več objektov, cest in dvorišč ter dodobra namočila zemljino, zaradi česar se je sprožilo 17 zemeljskih plazov. Z vrha strunjanskega klifa se je na obalo zgrnila ogromna, več ton težka skala, ki je lomila vse pred seboj, tik pred tem pa je dopoldne na obalo priletela še ena, nekoliko manjša skala.

Več kot 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev je bilo v pogonu praktično ves dan, do poznih večernih ur, opravili so več kot 41 intervencij. Od včerajšnjega popoldneva, skozi vso noč in danes od zgodnjih jutranjih ur pa posledice naliva odpravlja tudi Okolje Piran, ki sanira zemeljske plazove, čisti ceste in z gasilci izpira poplavljene objekte. Kot pravijo, imajo dela vsaj še za tri dni.

Več podrobnosti pa v prispevku Neje Jerebičnik. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  01 .09. 2023 ob  15: 24
V 55letih je to tretja taka poplava v Luciji.
Vedno pa je največ škode ravno na vrtcih in šolah.
Pjero Panin |  31 .08. 2023 ob  18: 50
Ma hvala bogu da se je zrusla tista skala ki ce bi kopalci vedli da se je nameravala vsak cas bi se tozli krajinski park.
Mislim glede na to da hodijo ljudje spodaj bi blo dobro pogledat malo ce se bo se kaksna druga