POTNIŠKI VLAK TRČIL V GRADBENO VOZILO: Več mrtvih in huje poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na Tajvanu se je davi zgodila huda železniška nesreča, ki je zahtevala najmanj 41 življenj, več kot 60 je poškodovanih. Vlak poln potnikov je iztiril v predoru na vzhodu otoka.

Nesreča vlaka z osmimi vagoni, na katerem je bilo več kot 350 potnikov, se je zgodila ob okoli 9.30 po krajevnem času (ob 3.30 po srednjeevropskem času) blizu obalnega mesta Hualien.

Gasilci so sporočili, da je v nesreči umrlo 41 ljudi, dve osebi sta še ujeti, v bolnišnico pa so odpeljali 66 ljudi. Reševalci se trudijo doseči več huje poškodovanih v vagonov v predoru. Tajvanska predsednica Tsai Ing-wen je sporočila, da je prednostna naloga rešiti vse, ki so ostali ujeti na vlaku.

Številni potniki so morali na vlaku stati, ker je bil tako poln. Med mrtvimi naj bi bil tudi strojevodja. Na posnetkih je videti, kako ljudje zapuščajo manj poškodovane vagone s svojo prtljago. Nekatere so iz vagonov odnesli na nosilih.

Lokalni mediji so poročali, da je vlak trčil v gradbeno vozilo, ki je zašlo ob progo. Na posnetkih s prizorišča je videti uničen rumen tovornjak ob progi. Na severni strani predora so sicer ravno izvajali gradbena dela, ni pa znano, kako se je lahko vozilo znašlo tako blizu proge.

Nesreča se je zgodila ob začetku štiridnevnega praznika čiščenja grobov, med katerim se številni Tajvanci odpravijo na pot. Gre za najhujšo železniško nesrečo na otoku v zadnjih desetletjih. Zadnja hujša nesreča se je zgodila leta 2018, ko je v iztirjenju vlaka umrlo 18 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija