POSTOJNSKI POLICISTI 'UNIČILI BOGATO LETINO': Zasegli 30 sadik konoplje, osumljenec kazensko ovaden (FOTO)

Kronika

Na podlagi odredbe sodišča v Kopru so postojnski policisti minulo sredo opravili hišno preiskavo v Planini, kjer so našli več sadik konoplje, ki so se sušile. V prostoru sta bila tudi dva razvlažilca zraka, dva ventilatorja in grelec. Skupaj je bilo približno 30 sadik rastlin. Osumljenemu gojitelju sledi kazenska ovadba.

Zaplemba postojnskih policistov.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 372 klicev. Obravnavali so 29 prometnih nesreč z materialno škodo, dve s hujšimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin in tri vlome ter eno roparsko tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 13 primerih.

V Kopru so policisti v petek zasegli dva skuterja, ker sta predelana. Sledi obdolžilni predlog.

Lastnik zalotil vlomilca, a je uspel pobegniti

V petek ob 14.20 je na Titovem trgu v Ilirski Bistrici neznani moški domačinu iz odklenjenega osebnega avtomobila vzel telefon iPhone in denarnico z gotovino ter dokumenti. Ko ga je oškodovanec pri dejanju zalotil, ga je ta odrinil in pobegnil s kraja. Moški je bil temnejše polti, črnih las, star 25 do 30 let, oblečen v sivo jakno, temne hlače in črne čevlje.

Fotografija je simbolična.

Istega dne ob 14.30 je v Luciji (smer Sečovlje) 69-letni voznik motornega kolesa iz Lucije, zaradi nezadostne varnostne razdalje, trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki se je ustavil, da bi zavil levo, in ostal ukleščen pod vozilom. V nesreči se je huje poškodoval, zlomil si je zapestje. Sledi plačilni nalog. Cesta je bila zaprta eno uro.

V Izoli je nekdo vlomil v parkiran kombi in iz njega ukradel mizarsko ter električno orodje, v vrednosti približno 1.000 evrov.

Ob 22.30 so policisti v Portorožu ustavili 52-letnega Izolana z osebnim avtomobilom, ki je napihal 0.98 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.55 so policisti v Portorožu ustavili državljana Italije, voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost za 20 km/h na odseku ceste, kjer velja omejitev 30 km/h. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.62 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.30 so v Bertokih ustavili 66-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.88 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 8.30 je 68-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom pripeljal skozi Sežano, ko je z njegove desne na prehod za pešce stopila 80-letna peška. Voznik jo je spregledal in brez zaviranja s prednjim desnim delom vozila trčil vanjo. Odpeljana je bila v SB Izola. Vozniku sledi kazenska ovadba.

Pijan povzročil nesrečo zaradi vožnje na pretkratki varnostni razdali

V Ilirski Bistrici je prišlo do prometne nesreče v soboto ob 18.47. Policisti so na kraju ugotovili, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila iz Ilirske Bistrice peljal po Vilharjevi cesti proti Topolcu. Ko se je z vozilom bližal krožišču pri bencinskem servisu, ni vozil na primerni varnostni razdalji in je s prednjim delom trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je pred njim vozil 54-letni voznik. Po trčenju je vozilo tega odbilo naprej v krožišče, kjer je trčil še v vozilo 64-letnika.

V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelj je napihal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 69 ilegalnih prebežnikov, od tega so štiri vrnili italijanski varnostni organi. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija