POSTOJNČAN O NAPADU Z NOŽEM NA SODELAVKO: "Stopil sem iz avta, ženska pa je rinila vame, potem je bila tema"

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Kopru se je danes začela glavna obravnava v sojenju 24-letnemu Hristijanu Bozovu iz Postojne zaradi poskusa umora 22-letne sodelavke. Bozov je zanikal, da bi se želel dekletu maščevati, pač pa jo je poskusil pregovoriti, naj se ne vozi več z njegovo ženo v službo. Potem ko je ženska rinila vanj, je nastala "tema", je opisal.

Foto: STA

Obtoženi je navedel, da se je na dan dogodka zjutraj želel pomeniti s sodelavko in se je odpeljal do hiše, kjer živi. Tam jo je prosil, naj se ne vozi več z njegovo ženo na delo, saj naj bi bila žena ljubosumna. Vsi trije so bili tedaj namreč zaposleni v istem podjetju.

Nato se je odpravil nazaj do avta, ženska pa mu je sledila, ker ni verjela, da bi bil to razlog. Ko je želel sesti v avto, je ona rinila vanj, nakar je stopil iz avta, ženska pa je spet rinila vanj. "In potem je bila tema," je dodal Bozov.

BONUS VIDEO: S čim je bila onesnažena Rižana, smo priča ekološki katastrofi?

Ko je spet prišel k sebi, je slišal vpitje moškega ter ugotovil, da ima krvave roke, v roki pa kuhinjski nož. V paniki je sedel v avto in se odpeljal stran. Nato je stopil v stik z ženo in bratom. Želel je namreč iti domov in se preobleči ter se nato predati policiji. Kriminalista sta ga v tem prehitela in pred njegovim blokom ustavila brata, nakar je sam stopil ven in jima dejal, da je on tisti, ki ga iščeta.

V odgovarjanju na vprašanja tožilstva je Bozov pojasnil, da svojega prihoda ni napovedal žrtvi, saj ni imel njene telefonske številke, tudi žena ni vedela, kaj namerava narediti. Bila pa je njegova lastna želja, da se žena in sodelavka ne bi več vozili skupaj, saj je bila žena ljubosumna, v službi pa so krožile govorice, da ima sam afero s sodelavko.

Obtoženi sicer ni znal pojasniti, kako so se na njegovem telefonu znašle fotografije žrtve. Glede noža pa je pojasnil, da gre za 15-centimetrski kuhinjski nož, ki ga je imel v avtu zaradi raznih popravil, ob srečanju z žrtvijo pa da ga ni imel pri sebi. Bozov je tudi zanikal, da bi bil zaljubljen v žrtev ali da bi jo kdaj povabil na zmenek. Je pa zatrdil, da ji ni nikoli želel ničesar narediti.

Postojnčan, ki je v priporu od 11. oktobra lani, je po prepričanju tožilstva tega dne žensko napadel in ji poskušal vzeti življenje, pri čemer je deloval iz nizkotnih razlogov, brezobzirnega maščevanja in ljubosumja, ker ga je ženska zavrnila. Pri tem je obtoženi žrtev z nožem vsaj 12-krat zabodel in ji povzročil življenjsko ogrožujoče rane. Ker je ženska kričala in so na kraj prišli drugi ljudje in ji je bila nudena medicinska pomoč, pa je ostalo le pri poskusu umora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  21 .04. 2022 ob  21: 40
-1
@SudoMaGodo si zadel bistvo! Tisti sodnik, ki pada na tfteore...nima kaj iskat v sodstvu. To je isto, ko mi nrkdo reče, da je pijan in ni vedel kaj počnejQuery1123038495599787095003_1650569883407 Ko mu daš šamar, da vidiš kako vse dojema...preverjeno. torej trezen misliš pijan pa udejanjiš. Dejstva!
SudoMaGodo |  21 .04. 2022 ob  20: 46
enkrat dolgo nazaj sem polušal enega psihologa na italijanski tv, ki je rekel približno takole: Ko nekdo pravi "in potem se mi je stemnilo pred očmi pa sem znorel" in to navaja kot nekakšno olajševalno okoliščino, ker, da ni več vedel kaj dela je potrebno pomisliti na slednje. Ste kdaj videli koga, ki se mu je stemnilo pred očmi in je "znorel" ko je imel pred seboj še enkrat večjega in težjega nasprotnika? Verjetno ne, ker se to zeloooooo redko dogaja. Se pa dogaja veliko bolj pogosto, ko ima nekdo pred seboj manjšo in nebogljeno osebo, torej nekoga, ki se bo težko obranil pred fizičnim ali verbalnim nasiljem. Ko se znajdeš pred nekom, ki te bo brez problema nalomil, če ga boš sprovociral potem tvoje zavore agresivnosti delujejo kot, da bi včeraj bile na generalnem servisu. "se mi je črno naredilo pred očmi" je hinavski izgovor za nasilno obašanje. Pomeni, da si si upal, ker si točno vedel, da ne reskiraš polomljenega nosu.