POŠTENOST PA TAKA! Stranka pozabila denar, trgovina si ga je nakazala na račun

Kronika

V eni od prodajaln v Sladkem vrhu so lani poleti našli izgubljeno oziroma tam pozabljeno žensko torbico, v kateri je bila denarnica z denarjem. A namesto da bi poskušali izslediti lastnico, so si najdeni denar nakazali na svoj bančni račun. Da bi razjasnili zadevo, policisti iščejo lastnika izgubljene torbice.

Slika je simbolična. 

"V kolikor ste v poletnih mesecih leta 2017 izgubili oz. pozabili torbico z vsebino v prostorih kakšne prodajalne v Sladkem vrhu, vas prosimo, da se zglasite na Policijski postaji Šentilj, Maistrova ulica 7, Šentilj v Slovenskih goricah, oziroma pokličete na telefonsko številko 02 650 08 50 ali nas o tem obvestite na elektronski naslov pp_sentilj.pumb@policija.si," so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti sklepajo, da je torbico v trgovini našla prodajalka, lastnik trgovine oz. podjetje, v katerem je zaposlena, pa si je najden denar nakazalo na svoj TRR. Za koliko denarja gre, niso navedli.

Podjetje si je na ta način protipravno prilastilo tuje premične stvari, zaradi česar po navedbah mariborske policijske uprave obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje zatajitev. To se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Deli novico: