POSTANITE NAJBOLJŠI BARIST V REGIJI! Odprli prijave na regijski Barcaffè Barista Cup (VIDEO)

Slovenija

Barcaffè je odprl prijave na prestižni Barcaffè Barista Cup, kjer bodo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji podelili naziv najboljšega barista v regiji. Zmagovalec prejme tudi prestižno izobraževanje L.A.G.S.

Aleš Gorenc

Če se želite pomeriti v umetnosti "latte arta" in videti, kako to počnejo najboljši, se naučiti novih znanj, spoznati največje strokovnjake na področju priprave kavnih napitkov, je dovolj, da se od 1. julija do 1. septembra na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup prijavite na tekmovanje Barcaffè Barista Cup.

Enostaven postopek prijave

Strokovna žirija je sodelujočim omogočila tri možnosti prijave, ki jih najdete tukaj. Po pregledu prispelih prijav bo žirija iz Hrvaške, Slovenije in Srbije izbrala tri najboljše predstavnike. Šest finalistov bo oktobra v živo pripravilo dva espressa, dva vzorca "latte art" in dva kreativna napitka – kavna koktejla.

Renata Kočevar

Zmagovalec prejme tudi prestižno izobraževanje L.A.G.S

Finalno tekmovanje bo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji, izobraževalnem centru za bariste in pripadajoči kavarni za vse ljubitelje vrhunskega espressa. Del žirije bo obarvan tudi slovensko, pridružila sta se namreč tudi barista Barcaffè Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa, in Renata Kočevar, državna prvakinja v "latte artu". Iz slovenske strani bo sodil tudi Peter Ševič, strokovnjak za "specialty" kave.

Zmagovalec prejme prestižno izobraževanje L.A.G.S ter premium kovček za barista, vse udeležence pa čakajo tako dragocene kot simbolične nagrade.

Če ste pripravljeni, da rastete skupaj z najboljšimi, ne izgubljajte časa. Prijavite se na tej povezavi ter pokažite svoje znanje in spretnosti v tej edinstveni umetnosti in morda boste najboljši barist v regiji prav vi!

"Na takšnih tekmovanjih ne nadgrajuješ le svojega znanja, temveč rasteš skupaj s skupnostjo."

Barcaffè je blagovna znamka z več kot 50-letno tradicijo, ki se na svoji poti od sončnih nasadov do skodelice popolne kave espresso za svoje potrošnike posveča izboru le najkakovostnejših surovin. Barcaffè nenehno sledi tržnim trendom in prisluhne novim zahtevam svojih partnerjev in uporabnikov, s poudarkom na stalnem razvoju in izboljšavah proizvodnje in izdelkov, inovativnosti ter skrbi za kakovost.

Dodatno potrditev vrhunske kakovosti dokazuje tudi osvojenih 13 zlatih medalj na mednarodnem tekmovanju degustacij kave, zadnjo je lani osvojil Barcaffè espresso India Single Origin. Barcaffè želi s tovrstnimi tekmovanji pokazati svojo ljubezen, predanost in strast do kave, hkrati pa zgraditi podobo strokovnjaka na področju espressa in ponuditi možnost vsem zainteresiranim baristom, da v tem še naprej napredujejo in nadgrajujejo ta zmeraj bolj priljubljen poklic.

Aleš Gorenc, ki bo oktobra sedel za sodniško mizo, pravi, da so takšna tekmovanja odlična priložnost, da se podružijo, med sabo zbližajo, izmenjajo vidike in ideje ter s tem ne samo nadgrajujejo svoje znanje, temveč rastejo skupaj s skupnostjo.