POSTAL 'ZVEZDA' NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: "Krek zagrozil z gladovno stavko"

Slovenija

Po spletu je včeraj zvečer zaokrožil zapis na račun generalnega direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka. Ta naj bi v luči aktualnega dogajanja okoli njegovega stolčka "zagrozil z gladovno stavko". Marsikomu ob tem niti ni jasno, ali gre 'le' za neslano šalo oziroma od kje sploh vir informacije, se je pa ob objavi vsul plaz komentarjev.

Na Twitterju so se pojavile objave, da naj bi generalni direktor NIJZ Milan "Krek zagrozil z gladovno stavko". Zapis na družbenih omrežjih na račun prvega moža inštituta, ki v državi skrbi za javno zdravje, prihaja ravno v času, ko je vlada spremenila sklep o ustanovitvi NIJZ.

Objavi sledi vrsta komentarjev, mnogi med njimi se nanašajo na postavo sedanjega vodje NIJZ.

Medtem še ni jasno, kako se bo razpletla zgodba z vodstvom inštituta. Po včerajšnji spremembi sklepa o ustanovitvi NIJZ je namreč predvideno, da za čas do imenovanja strokovnega direktorja njegove naloge opravlja vršilec dolžnosti in ne več generalni direktor, torej Milan Krek.

Ta sicer v teh dneh poudarja, da minister za zdravje Danijel Bešič Loredan nanj pritiska, naj odstopi. V nedeljo je na Portalu Plus objavil daljši zapis, v katerem med drugim navaja, da mu je Bešič Loredan v enem od telefonskih pogovorov dejal, da njegov odstop zahteva premier Robert Golob, on "pa je samo eksekutor". Minister je v izjavi za medije pojasnil, da je s Krekom večkrat govoril in da slednji ne uživa njegovega zaupanja. Na vprašanje zakaj, je odgovoril, da zaradi nekaterih Krekovih potez v času epidemije covida-19, ki jih ni izpeljal. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .06. 2022 ob  09: 14
"Fošina", dr. Krek za v Žusterni drek.....
joe jaxson |  09 .06. 2022 ob  07: 34
bi mu pasalo. bo knčno malo shujšal
Piero Panin |  08 .06. 2022 ob  19: 08
-1
Groznje so samo prazna slama,odlocit se je treba :-)
Jst ga podpiram,samo da nebo pol varjanta da ga srce zajebava al pa da ma slabe ledvice itd...
Fošina |  08 .06. 2022 ob  16: 17
11
Najhujše je to, da bo potem prišel v Koper in nam spet z nekimi čudnimi analizami dokazoval, da imamo umazano morje. Se spomnim, da lani v LJ očitno ni imel dovolj časa in je NIJZ morje za umazano razglasil kar brez vzorcev.
Istriano |  08 .06. 2022 ob  15: 17
19
Ta oseba potrebuje neplačan dopust, dieto in dosti fizične aktivnosti, na ta način si bo gotovo podaljšal življenje, vsaj tako pravijo strokovnjaki.
Ratman |  08 .06. 2022 ob  14: 48
Jao, to bo še trajalo...
kokodek |  08 .06. 2022 ob  13: 20
27
odlična poteza pred kopalno sezono, ma bo moral dolgo gladovno stavkati, da pride na normalno težo.....
hribi |  08 .06. 2022 ob  13: 20
36
Tale Krek pa se obnaša kot otrok v trgovini z igračami. Če mi ne kupiš igrače bom kričal in se valjal po tleh. Vsekakor pa bi vsaj en mesec brez hrane preživel z lahkoto. Je kar veliko zaloge. Obveščaj nas o napredku.