POSTAL PREVEČ SLAVEN IN ZBOLEL: Na Googlu je prejel na tisoče petzvezdičnih ocen (FOTO, VIDEO)

Svet

Ulični maček po imenu Gacek je postal pravi zvezdnik na Poljskem. V majhni leseni hišici na ulici Kaszubski v mestu Szczecin je skromno prebival več let, a usoda mu je prinesla nepričakovano slavo. Video tega črnobelega šarmerja je dosegel več kot pet milijonov ogledov, kar je privedlo do množične pozornosti, poroča Euronews.

Gacek, 'kralj Kaszubske ulice', je postal magnet za turiste, ki so se začeli zgrinjati v mesto, vsak s svojim priboljškom za priljubljenega mačka. Njegova slava je dosegla višek, ko so ga na Googlu ocenili z na tisoče petzvezdičnimi ocenami. Postal je najbolje ocenjena turistična atrakcija v mestu, presegajoč celo zgodovinske znamenitosti.

View this post on Instagram

A post shared by Gacek (@kotgacekeveryday)

Na žalost se je mucek, ki je postal središče pozornosti, začel rediti zaradi obilice hrane, ki so mu jo oboževalci prinašali. Zdravje Gacka je trpelo, kar je sprožilo skrb lokalnega združenja za dobro počutje živali. Poskrbeli so za zdravljenje in maček je moral izgubiti kilograme.

Nedavno so se odločili, da mu zagotovijo nov dom, kjer bodo skrbno nadzorovali njegovo prehrano. Čeprav je odločitev sprožila nejevoljo med domačini, ki zahtevajo vrnitev mačka na ulice, so nedavne fotografije pokazale, da je Gacek v boljši formi. Spremenil je okolje in prejel novo ime - George, po slavnem Georgeu Clooneyju.

View this post on Instagram

A post shared by Gacek (@kotgacekeveryday)

View this post on Instagram

A post shared by Gacek (@kotgacekeveryday)

Zavetišče zdaj poziva ljudi, naj darujejo hrano za potepuške mačke v čast Gacku, sodelovati pa je mogoče tudi v kampanji množičnega financiranja z naslovom 'Gacek kupuje hrano za brezdomne mucke', ki je že presegla prvotni cilj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija