POSNETEK Z MARKOVCA, KI JE RAZBURIL JAVNOST: Znani slovenski pasjeljubec Simon Mihorič je prepričan, da gospa ni maltretirala psa, temveč je pravilno odreagirala, zakaj ta linč?

Koper

Simon Mihorič, znani slovenski pasjeljubec in predsednik enega najbolj aktivnih društev za živali pri nas Srce za bulle, je stopil v bran gospe na posnetku, ki je minuli četrtek razburil javnost. Na posnetku naj bi starejša gospa pretepala psa. Mihorič je prepričan, da 85-letnica ni maltretirala psa in ni nič kriva, temveč je zgolj pravilno odreagirala.

"Za mene je to konstrukt, totalna neumnost. Gre za linčanje gospe," je ogorčen izjemen poznavalec, ljubitelj in rešitelj živali Simon Mihorič nad pisanjem Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ), ki se sicer na družbenem omrežju predstavlja pod imenom Obalno zavetišče, ob objavi posnetka. Prepričan je, da je gospa ravnala najbolje, kot je lahko, po svojih zmožnostih

Domnevno pretepanje psa na Markovcu. Vir: Rocco Bubnik

Posted by Regional Video on Thursday, April 23, 2020

"Če jasno pogledaš posnetek, vidiš, da gospa nikakor brutalno ne pretepa enega psa, ampak da je pod tem psom kuža, ki ga ta zgornji pes drži za vrat. Gospa se trudi za nogo potegniti ga stran in ga tepe po riti. Normalen človek, ki si vzame minuto časa, da posnetek pogleda, vidi, da se gospa trudi, da bi dobila dva psa narazen," je jasen Mihorič, ki je bil pozoren tudi na zvoke v posnetku: "Če dobro poslušaš, slišiš renčanje in cvileč glas spodnjega psa, ki ga ta zgornji drži za vrat".

Kot nam je povedal, je posnetek prejel takoj in "sledilo je nešteto klicev, med drugim me je klicala tudi gospa Andreja Bogataj iz Obalnega društva. Ko sem prvič pogledal posnetek, sem tudi jaz pomislil: gospa pretepa psa, bil sem namreč v avtomobilu kot sovoznik, potem pa sem ga pogledal drugič. In sem si rekel, tukaj nekaj ni v redu. In vidim gospo, ki vleče petkilogramskega Jack russel terierja in ga ne more izvleči. Se pravi, je jasno, da če bi ona psa tepla, bi se obrnil proti njej, bi jo ugriznil, nekaj bi naredil! In slišiš renčanje in cvileč glas spodnjega psa, ki ga pes, ki je bil zgoraj, drži za vrat. Jasno se sliši! Če malo veš, kako psi cvilijo, ti je jasno. Gospa je v rokah imela bič za konje, ne pa palice! Kaj bi pa vi naredili v paniki, medtem ko en pes drži drugega za vrat? Vse druge podrobnosti sem pa že povedal na svojem nastopu na Faceboku v skupini Društva Srce za bulle."  Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Če bi se psa stepla, bi se pobila

Mihorič je pojasnil tudi, kaj bi se zgodilo, v kolikor bi se gospa umaknila stran in psa pustila, da bi se stepla. Prepričan je, da bi se psa stoodstotno pobila. "Jack russell terier je lovski pes, ima močan ugriz, poleg tega je šlo za dve psici. Če ju ne daš narazen, je ena mrtva," je povedal in pripomnil, da so sosedje raje snemali to dogajanje, namesto da bi pomagali. "Na drugem video posnetku, ki so ga objavili, se vidi gospo, ki jim razlaga, da sta se psa stepla in da ju je poskušala dajati narazen, niso pa objavili celotnega posnetka oziroma pogovora," še opozarja Mihorič. 

sva se js in sosed poskusala z njo pogovorit..

Posted by Rocco Bubnik on Thursday, April 23, 2020

Simon Mihorič iz Društva Srce za bulle

V Obalnem društvu so še zapisali, da je skrbnica psov s posnetkov, ki so razburili javnost, dobro znana tako njim kot veterinarski inšpektorici, ker naj bi ji bila pred leti dva psa že odvzeta. Po pripovedovanju Mihoriča to sploh ni res, ker gospa sploh ni lastnica teh psov in je v času odsotnosti lastnikov le skrbela za njih, kar je potrdila tudi veterinarska inšpekcija. Poleg tega pa je iz več virov tudi izvedel, da naj bi lastnica zelo lepo skrbela za svoje pse. 

"Želim oprati ime gospe, da to ni resnica, kar oni govorijo," je pojasnil svojo odločitev, da o tem javno spregovori. Kot nam je povedal, je z gospo v stikih in kot pravi, je prestrašena, saj je deležna mnogih groženj, celo da jo bodo ubili. "Tole je konstrukt, ne vem, zakaj se to dela, ne vem, zakaj se je to zgodilo, vem pa, da bom stal za to gospo."

"Napisali so, da ima pes zlomljeno nogo! To ne drži, kar je bilo tudi potrjeno s strani veterinarja in inšpekcije. Jasno želim povedati, da imam dokaze in sem prepričan, da tu nekaj smrdi in da je ta, ki je spravila posnetek v javnost, v navezi z Obalnim društvom za zaščito živali," je zaključil svojo izpoved Mihorič. 

V uredništvu smo pridobili posnetek psa, ki je bil posnet včeraj popoldne, iz katerega je razvidno, da pes nima zlomljene noge. 

Posnetek psa z Markovca (24. 4. 2020)

Posted by Regional Video on Saturday, April 25, 2020

Inšpekcijski postopek se nadaljuje

Medtem pa je svoje ugotovitve o domnevno spornem ravnanju s psom na Markovcu podala tudi veterinarska inšpekcija. "Na podlagi izjave skrbnice naj bi na vrtu pred hišo prišlo do spopada psov, sama pa da ju je poskušala razdružiti tako, da je z eno roko prijela eno psico za zadnjo taco, z drugo roko pa je s palico skušala razdružiti oba psa," so zapisali in dodali, da jim je skrbnica pokazala omenjeno palico. Ugotovili so, da je šlo za približno šestdeset centimetrov dolgo tršo palico z mehko konico in da začasna skrbnica živali ni zagotovila ločene nastanitve nezdružljivih psov, zato so odredili takojšnjo ločeno namestitev psov.

Lastnici psov so odredili tudi takojšnjo veterinarsko oskrbo psice in da predloži dokumentacijo o vseh psih, vključno z izvidom veterinarskega pregleda. Inšpekcijski postopek še ni zaključen in se nadaljuje: "Ko bodo ugotovljena vsa dejstva in okoliščine ter pridobljeni vsi dokumenti, bo inšpekcija glede na ugotovitve odločila o nadaljnjih ukrepih," so dodali.

Posted by Simon Mihorič "The Dogfather" on Friday, April 24, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MARIO |  29 .04. 2020 ob  07: 26
-1
Lasniki psov naj svoje ljubljenče naučio da ti serejo in ščijejo doma v školjko potem naj ih peljejo na sprehod, ali naj jim dajo pleničko pod rep...
ManofSteel |  27 .04. 2020 ob  10: 25
-8
Tudi ta Simon je pa kredibilna oseba...samo ko ga pogledaš v obraz in fetiš na vrsto pasme, ki jo ima v STANOVANJU ti je že dovolj jasno, da ima človek velik kompleks manj vrednosti...hahahahaha
ManofSteel |  27 .04. 2020 ob  10: 08
-7
Kupi si raje dildo...kokoši
ManofSteel |  27 .04. 2020 ob  10: 01
-7
Kot prvo že to, da imaš psa ali več psov v bloku oz. V stanovanju je za moje pojme bolano! Logično, da je gospa ravnala "odgovorno", ko je želela dat pse narazen...
Upam, da se bodo veterinarske usluge še bolj podražile v bodoče, da vas ja mine volja za imet "hišne ljubljenčke" v stanovanju. Že to, da greš k veterinarju pa vzame 100 eir za en mini pregled...kje so še zdravila...kaj si ti nor, da stanejo veterinarske uslega več kot zdravstvo za človeka!?!?! Lool
Ni dovolj en pes...rabi jih imet 3!!! Kaj ste prizadeti v glavahjQuery112306867329880356006_1587974016530??
Opazovalec |  26 .04. 2020 ob  18: 57
Kaj se res dogaja na Markovcu si lahko vsi pogledaste po cesti ki vodi od Semedelskih razgledov proti vodnemu rezervarju in naprej proti kapelici.
Ob cesti pasji drek na dreku ma nobeden ga ne pobere, potem pa se nekateri delajo fincane in pametne in ljubeče do živali.
V resnici greš samo po tej cesti in takoj dobiš mnenje in oceno o teh blokovskih pasjeljubcih.
Puter in marmelada |  26 .04. 2020 ob  18: 11
Zaradi mobitelov je danes vsak lahko novinar...
Mobitel posname mater ki tepe otroka,publika bo odreagirala burno in z žaljivikami..
Mobitel posname otroka ki odrine sestro in raztrga njeno lutko,publika bo komentirala kako je mater dala slabo vzgojo
Mobitel posname otroka ki odrine sestro in raztrga lutko,mater ki mu da par batine vsi bodo odobravali da je prav naredila.
Kaj je zdej res blo gor na markovcu? :-)
Komunisti, povsod so |  26 .04. 2020 ob  15: 33
-10
Kaj šele je moral početi njen oče v ★partizanih★?
Matka |  26 .04. 2020 ob  13: 24
Končno nekdo, ki pove še drugo stran zgodbe. Žal je obalno društvo ki naj bi ščitilo živali že davno prestopilo vse meje dobrega okusa.
bubobubo |  25 .04. 2020 ob  19: 52
@vseved, tebi pa prepovedat pisanje traparij
Nina |  25 .04. 2020 ob  19: 45
Ta posnetek, ko stara kaze bic, je bil objavljen ze uceraj oz. predvcerajsnjem...mogoce ne v vseh medijih. Baba je bla v preteklosti VECKRAT obravnavana zaradi mucenja psov pes ima zlomljeno tacko. Kaj bi se rad ti ljubitelj psovjQuery11230018017675430452407_1587836263472?
alfa |  25 .04. 2020 ob  18: 03
PA SE NEKAJ BI UPRASALA: PA KAJ, KO SE DVA PSA SPOPADETA, SE JU NE DA LOČIT TUDI Z PLJUSKOM VODEjQuery1123026514442920500336_1587830079953?ne vem uprasam...vem da pri mačkah deluje več ali manj pomaga.
alfa |  25 .04. 2020 ob  17: 58
JA CLOVEK RES NE VE VEC ,KAJ SI MISLIT,,ZAKAJ POTEM NISO POKAZALI CELOTEN POSNETEK,, TO JE ZAVAJANJE...SEVEDA CE GA POL MANJKA KOMENTIRAS NA TISTO KAR VIDIS
1