POSNETEK NOVOROJENČICE, KI JE ZAKURIL SPLET: Dviguje glavo in se poskuša plaziti le tri dni po rojstvu! (VIDEO)

Svet

Novopečena mamica je ostala brez besed, ko je njena novorojenčica začela dvigovati glavo in se poskušala plaziti le tri dni po rojstvu. Samantha Elizabeth in njena mama sta neverjeten trenutek posneli na kamero, medtem ko je mala Nyilah Daise ležala na trebuhu v bolnišnični posteljici. Na posnetku je videti, kako se novorojenčica premika, oddaja zvoke, dviguje glavo in si ogleduje okolico.

Samantho je na posnetku slišati, kako vpraša svojo mamo: "Je to sploh normalno?" Na kar je mama odgovorila: "Ne, ima le tri dni." "Mama, plazi se! Kako je to sploh možno? Kaj za vraga!" je dejala Samantha, na kar je njena mama dodala: "Moj bog, ne bi smela biti že tako močna."

Po poročanju medija The Bump, novorojenčki običajno še ne morejo držati glave pokonci in potrebujejo podporo vratu. 30-sekundni video je po objavi na TikToku z naslovom 'Še vedno ne morem verjeti, da se je to zgodilo' pritegnil pozornost množice. Samantha je tudi dodala besedilo na posnetek, ki pravi: "Moja hči je stara tri dni, dviga glavo, plazi se in govori."

Fascinantni video je bil doslej ogledan več kot 49,1 milijonkrat. "Novorojenčki, rojeni po letu 2020, so res drugačni," je komentiral eden izmed gledalcev, drugi pa je dodal: "Kakšna vrsta otroka je to?" "Ko vidim, da dojenčki to počnejo, pomislim, da se razvijajo, ker vedo, da se morajo hitreje premikati," je zapisal tretji. Četrti je priznal: "Ta deklica lahko naredi desko (vaja plank) bolje kot jaz." 

@samantha_elizabeth__ I still cant belive this happened… #baby #babytiktok #crawlingbaby #talkingbaby #tummytime #3daysoldbaby #3daysold #nyilahdaise ♬ original sound - samantha_elizabeth__

Nekateri so ponudili razlago, da je novorojenčica lačna in išče vir hrane. "To je refleks - išče hrano," je zapisal eden. Drugi je dejal: "Ta refleks je prisoten prvih šest tednov in nato izgine. To je posebna prilagoditev, ki omogoča dojenčku plazenje in hranjenje."

Samantha je kasneje delila še nadaljnje posnetke s svojo dojenčico. Pri treh tednih starosti je bilo videti, kako Nyilah poskuša vstati, medtem ko leži na maminih nogah. V komentarjih so številne druge mame spodbujale Samantho, naj pediater pregleda mišični tonus in hipertonijo njene dojenčice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .06. 2023 ob  14: 23
Cepljena starsa.
manemebasat |  01 .06. 2023 ob  12: 38
Homo Borgenesis