POSLUŠALEC PISAL NA RADIO: Na bankovcih je pravopisna napaka

Svet

Najnovejša serija 46 milijonov avstralskih bankovcev za 50 dolarjev ima narobe črkovano isto besedo. Beseda "responsibility" oziroma odgovornost je na bankovcu trikrat zapisana kot "responsibilty". Predstavnik avstralske centralne banke je sporočil, da se zavedajo napake in da jo bodo popravili pri naslednji izdaji.

Na napako je opozoril poslušalec radijske postaje v Melbournu, ki je radiu po elektronski pošti poslal fotografijo napake, ta pa jo je nato delil na družbenem omrežju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Od preoblikovanja leta 1995 je na bankovcu na eni strani domorodni pisatelj in izumitelj David Unaipon, na drugi strani pa prva poslanka v državi Edith Cowan. Pravopisna napaka je v drobnem tisku, kjer je citat govora Cowanove.

Novi in izboljšani bankovci s pravopisno napako imajo dodatno zaščito za preprečevanje ponarejanja in štiri izbokline za slepe ljudi. V obtok so prišli oktobra lani, njihova skupna vrednost pa je 2,3 milijarde avstralskih oziroma 1,4 milijarde evrov. Glede na podatke avstralske centralne banke je med vsemi bankovci v obtoku največ tistih za 50 dolarjev.

View this post on Instagram

After a hot tip from the @triplemmelb family, we’ve found the spelling mistake on the new $50 note! #BreakingNews

A post shared by Hot Breakfast (@mmmhotbreakfast) on

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija