POSLOVILA SE JE PRILJUBLJENA IGRALKA: V 91. letu umrla Sandra Milo

Kronika

V 91. letu starosti je v Rimu umrla italijanska igralka Sandra Milo, je po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočila njena družina. Bila je ena najbolj priljubljenih igralk italijanskega filma in muza režiserja Federica Fellinija.

V svoji karieri je sodelovala s priznanimi italijanskimi režiserji, kot so Roberto Rossellini, Antonio Pietrangeli, Fellini in Gabriele Salvatores, pa tudi s francoskima režiserjema Jeanom Renoirjem in Claudeom Sautetom. Fellini je svetlolaso igralko še posebej oboževal in ji je v filmih Osem in pol ter Giulietta in duhovi namenil vlogi z močnim erotičnim nabojem.

Milo se je rodila leta 1933 v Tunisu. Bila je sestrična francoskega šansonjerja in igralca italijanskega rodu Yvesa Montanda. Študirala je na Univerzi v Milanu in sočasno delala kot model.

Oggi alle 8:25 del mattino nostra madre è venuta a mancare. Ci ha lasciato serenamente, addormentandosi nel suo letto,...

Posted by Sandra Milo official on Ponedjeljak, 29. januar 2024.

Zaslovela je z vlogo Carle, dekleta glavnega igralca Marcella Mastroiannija, v Fellinijevem filmu Osem in pol (1963). Za slednjega in za vlogo v Fellinijevem filmu Julija in duhovi (1965) je prejela nagrado italijanskih filmskih novinarjev nastro d'argento. Leta 2021 ji je italijanska filmska akademija namenila nagrado David di Donatello za življenjsko delo.

Leta 1968 se je drugič poročila, in sicer z rimskim kirurgom, ter se do leta 1979 umaknila iz sveta filma. Kasneje se je leta 1985 pojavila na televiziji kot voditeljica oddaje Piccoli fans.

V novem tisočletju jo je bilo mogoče videti predvsem na odru, denimo v letih 2006/07 v predstavi '8 žensk'. Pogosto je nastopala tudi v šovih talentov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija