POSKUSITE SLAŠČIČARSKE KREACIJE IN MEDITERAN NA KROŽNIKU: LifeClassove dobrote vedno pašejo

Piran

V samem središču Portoroža, kjer je v zraku morje in sol, včasih zadiši tudi po sveže pečenih slaščicah. Ujeti je potrebno le pravi trenutek. V kavarni in slaščičarni Café Central, ki deluje pod okriljem hotelov LifeClass Hotels & Spa Portorož, vsak dan nastajajo navdušujoče sladke kreacije s pridihom Mediterana.

LifeClassova slaščičarka Meta Kocjančič ljubezen do sladkega goji že od otroštva, ko jo je nad sladicami navdušila babica. Prepričala je že z mnogo zmagovalnimi sladicami, tokrat pa predstavlja svojo novo kreacijo krostato Arašidov cvet. Krhko masleno testo preseneča s hrustljavimi praženimi arašidi ovitimi v karamelo, čokoladni biskvit, nežen arašidov mousse in kanček čokoladnega ganacha pa bodo zadovoljil tudi najzahtevnejše brbončice. Arašidov cvet bo v Café Centralu na voljo le omejen čas.

Okusi Mediterana so doma tudi v Istrian bistro & Tapas baru, kjer kraljujejo avtentične istrske jedi, pripravljene na moderen način s poudarkom na lokalnih sestavinah. V Istrian bistro & Tapas baru ne ponujajo le španske prigrizke z istrskim pridihom, ampak mnogo več. Chéf Siniša Petrušić med hladnimi predjedmi izpostavlja boškarinov karpačo s hruško v refošku, ki bo navdušil z eksplozijo okusov, tistim, ki pa želijo začeti s toplo jedjo, pa svetuje nežne raviole z artičoko in svinjsko kračo v konfitu. Zvezda večera bo zagotovo file ombrine sous vide s krakom hobotnice in penečo omako iz malvazije ter zeliščno polento. 

Vsi, ki sanjarijo o kosilu s pogledom na morje, bodo veseli novice, da z junijem ponovno odpirata svoji terasi restavracija Meduza in bar Meduza, ki se nahajata na portoroški plaži. Z izbrano ponudbo enajstih vrst slastnih pic in edinstvenem pogledu na portoroški zaliv in zeleno Formavivo bodo zadovoljili okuse še tako izbirčnih članov omizja. V kolikor si želite osvežitve po popoldanskem poležavanju na plaži, pa si privoščite Aperol Spritz, ki ga v baru Meduza lahko uživate s pogledom, ki ga je bolje doživeti, kot opisati. Pridite in se prepričajte!

Vstopite v svet zdravih užitkov in se prepustite mediteranski kulinariki.