POSKUS VLOMA V KOPRSKI LOKAL: Storilca bodo kazensko ovadili

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 25 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 86 klicev.  Obravnavali so tri prometne nesreče, pri katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali poskus vloma v gostinski lokal in tatvino skuterja. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v enem primeru.

Koprski policisti so včeraj dopoldan 19-letniku iz Kopra zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi obdolžilni predlog.

Med torkom in sredo je bil v Kopru ukraden skuter Sym, modre barve, ki pa so ga policisti že našli. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da ga je ukradel 17-letni Koprčan. Zoper mladoletnika bo podana kazenska ovadba. Skuter, vreden 600 evrov, so policisti vrnili lastnici.

Ob 15.32 je na gozdni cesti v Kortah padel 17-letni kolesar, ki se je hudo telesno poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 17. uri je pred delovno zaporo na avtocesti, pred počivališčem Ravne v smeri Ljubljane, prišlo do prometne nesreče. Trčila sta voznik kombija in tovornega vozila. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je zgolj premoženjska škoda. 41-letnemu vozniku kombija so policisti zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Preko noči je nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal v Kopru vendar mu vlom ni uspel. Policisti ga bodo kazensko ovadili za poskus velike tatvine.

Od včeraj zjutraj do danes zjutraj so na območju PU Koper obravnavali štiri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti policijske postaje Ilirska Bistrica so v Zabičah prijeli štiri državljane Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo po postopku nameščeni v azilni dom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija