POSKUS VELIKE TATVINE V LUKI KOPER: Domačin ponoči iz pristanišča skušal odpeljati nov avto

Kronika

V soboto ponoči je iz koprskega pristanišča nekdo poskušal ukrasti novo vozilo. Pri tem poskusu so varnostniki zaustavili 31-letnega domačina in ga zadržali do prihoda policistov. Zadeva se obravnava kot poskus velike tatvine, osumljenemu je bil odrejen strokovni pregled, sledi mu kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Po neuradnih podatkih naj bi 31-letnik poskušal ukrasti vozilo znamke Audi. 

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 248 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 644 klicev. Obravnavali so 52 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 24 tatvin in šest vlomov, zaradi kršitev javnega reda je bilo 26 intervencij.

V petek je v Izoli nekdo z avtobusa ukradel nahrbtnik z gotovino, očali, denarnico in mobilnim telefonom. V soboto je v Piranu nekdo s parkiranega in zaprtega avtobusa ukradel torbico z gotovino in kartico za gorivo.

V soboto popoldan je v Kopru nekdo ukradel parkiran in nezavarovan skiro XIAOMI, vreden 500 evrov. V Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel električni skiro znamke Mi electric Scooter 1S, vreden 350 evrov.

V nedeljo je pri Postojni nekdo ženski v lokalu ukradel prenosni telefon, denarnico in nekaj gotovine. Oškodovana je za približno 1000 evrov.

V vasi Studenec pri Postojni je nekdo vlomil v dve hiši, iz katerih je odnesel gotovino in zlatnino. V Piranu pa je nekdo vlomil v lokal, iz katerega je ukradel nekaj gotovine.

V Strunjanu so ukradli kolo znamke Scott Contesta, vredno 600 evrov.

V Izoli so državljanom Španije vlomili v kamper. Storilec je odtrgal vrata prtljažnega prostora, zatem pa od dejanja odstopil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija