POSKUS TIHOTAPLJENJA MIGRANTOV JE SPODLETEL: Hrvati prijeli Slovenca

Kronika

Hrvaški kriminalisti so zaradi suma tihotapljenja ljudi osumili dva 39-letna državljana Slovenije, ki so ju prijeli v ponedeljek pri poskusu tihotapljenja 41 oseb iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško. Hrvaška policija je naknadno potrdila, da sta prijeta moška slovenska državljana.

Policijska uprava v Zadru v ponedeljek ni navedla državljanstva dveh osumljenih tihotapcev, ki so ju prijeli, potem ko so okoli 4. ure na območju kraja Gračac nedaleč od meje z BiH ustavili tovornjak s slovensko registracijo, v katerem je bilo več deset nezakonitih migrantov.

Zadarska policija je nato danes le potrdila, da sta prijeta slovenska državljana, na tovornjaku pa da je bilo 41 migrantov.

Kot so pojasnili, je eden izmed slovenskih državljanov peljal tovornjak z migranti, drugi pa je z osebnim vozilom s slovensko registracijo poskusil odvrniti pozornost policije z namernim prometnim prekrškom. A je poskus, da bi tovornjak z migranti nemoteno nadaljeval pot, spodletel, je poročal novičarski portal zadarski.hr.

Slovenska državljana sta danes končala v priporu zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega vstopa, gibanja in bivanja na Hrvaškem. Osebe, ki so bile skrite na tovornjaku, so nameščene v centru za migrante v Trilju, čaka pa jih deportacija nazaj v BiH. Vsi naj bi bili moški iz Bangladeša, Pakistana in Indije, je poročal časnik Zadarski list na svoji spletni strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija