POSKRBITE, DA BO TUDI VAŠA VAGINA MLADOSTNA IN VESELA: S temi nasveti vam bo uspelo

Trendi

Nobenega razloga ni, da bi se sramovali te teme. Vagina ali nožnica je del ženskih spolnih organov in tako kot drugi deli telesa zahteva skrb in pozornost. Ti nasveti vam bodo pomagali zmanjšati tveganje za vaginalne okužbe, pa tudi za neprijetne vonjave. Tukaj je osem načinov, kako ohraniti zdravo in mladostno vagino.

Sramne dlake

Ne odstranjujte sramnih dlačic. Te nožnico varujejo pred snovmi iz okolja in pred okužbami. Dlačice na njej, čeprav jih nekatere redno odstranjujejo, so tam z namenom.

Zračenje

Dopustite ji, da diha. Izogibajte se sintetičnemu spodnjemu perilu, saj skozi njega do vagine ne pride dovolj zraka, s tem se ustvarijo odlični pogoji za razmnoževanje glivic ter bakterij in zato tudi za nastanek vnetij. Kupujte bombažno perilo in ponoči spite goli.

Pregledi

Obiskujte ginekologa. Redno, kajti vedno je bolje preprečiti, kot zdraviti. Z rednimi pregledi je mogoče pravočasno odkriti težave in jih rešiti, preden se preveč razbohotijo.

Higiena

Skrbite za higieno. Če menite, da oddaja neprijeten vonj, jo umivajte s toplo vodo. Posebno pozornost namenite dlačicam, saj se tik ob njih nahajajo žleze, ki sproščajo neprijeten vonj. Zunanjost lahko umivate z blagimi mili, notranjost samo z vodo.

Menjava spodnjic

Vsak dan menjajte spodnje hlačke. Na njih se zadržuje veliko bakterij in s tem se poveča tveganje za okužbe sečil ali rodil.

Dišave

Ne uporabljajte dišav. Čeprav so na voljo, lahko porušijo pH-vrednost intimnega področja in s tem spodbudijo nastanek okužb ter vnetij. Iz istega razloga se izogibajte dišečim vložkom in tamponom.

Vonj

Izboljšajte njen vonj s pravimi živili. Na jedilnik umestite čim več sadja, kot so jabolka, mango, grozdje. Izogibajte se hrani, ki njen vonj poslabša. Med njimi sta na prvem mestu česen in kava.

Prhanje

Pazite, s čim se prhate. Nekatera sredstva porušijo pH-vrednost kože, zlasti na intimnem področju uporabljajte nežna mila in toplo vodo brez dodatka agresivnih, odišavljenih in močnih higienskih pripomočkov, piše na healinglifeisnatural.com.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  26 .06. 2022 ob  07: 04
vse to vemo in obvladamo,pozabili ste glavno dodat ,za veselo vagino potrebuje tudi penis,ta glavno pozabili hahaha
Prognostik |  25 .06. 2022 ob  18: 02
Je ta članek namenjen punčkam brez mamic? Samo vprašam.