"POSILJEVALCU DAJTE KONDOM IN PUSTITE, DA SE ZADOVOLJI": Filmski ustvarjalec zaradi svojih izjav sprožil ogorčenje javnosti

Svet

Indijski filmski ustvarjalec je sprožil val besa s svojim predlogom, da bi bilo treba "posilstvo brez nasilja" legalizirati, ženskam pa je 'svetoval', da s seboj nosijo kondome in "sodelujejo" s posiljevalcem. Po tem, ko so pod nekim nadvozom v Indiji našli truplo 27-letne Priyanke Reddy, ki je bila posiljena in ubita, je indijski filmar Daniel Shravan objavil serijo zdaj že izbrisanih zapisov na socialnem omrežju, v katerih je zatrdil, da "posilstvo ni resna stvar, umor pa je neopravičljiv".

Daniel Shravan in eden od njegovih spornih zapisov 

Shravan je v svojih zapisih, ki so razburili indijsko javnost in naposled prišli v medije, dejal še, da bi morala vlada "legalizirati posilstvo brez nasilja za varnost žensk""Če boste posiljeni, izročite kondom posiljevalcu in sodelujte z njim, medtem ko ta zadovoljuje svojo spolno željo. Tako vam ne bo poskušal škodovati," je zapisal. Prepičan je, da bi vlada s takim zakonom "nadzorovala smrti po posilstvu", saj je mnenja, da "moški ne bi ubijali žensk, ko bi enkrat zadovoljili svojo spolno slo". 

Očitki na njegove komentarje dežujejo z vseh strani. Uradni #MeTooIndia se je na Twitterju odzval z besedami: "Zagovarja posilstvo kot kazen za ženske. Kaj bo potrebno storiti, da se ženske počutijo varne? Koliko moških bo izpuščenih?" Drugi uporabniki Twitterja so njegove komentarje označili za odvratne. Eden je zapisal: "Kakšno bolno miselnost ima? Gnusno in moteče. Utrujen sem od tega sovraštva do žensk in krivljenja žrtev." Nek drugi uporabnik pa: "Če je filmski ustvarjalec, obljubim, da njegovih filmov ne bom nikoli gledal in bom lahko jamčil tudi za svojo družino in prijatelje."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  08 .12. 2019 ob  14: 51
Carlovo pokličite.... ona take podpira in želi, da jih čim več nezakonito uvozimo med nami.... Pa ne samo ona, še nekaj takih "bab" je med NVO (nevladne organizacije), ki celo zahtevajo amnestijo ali neizgon ilegalcev.... Vlada, mediji pa to podpirao in si želijo..... Izdajalci!!!!! Najprej Slovenija in Slovenci!
Zlatko |  05 .12. 2019 ob  15: 04
Ma kaj je s tem človekom vse v redujQuery112305988564698254009_1575554424137??? Naj ga vržejo kam v kak malo bolj težji zapor, pa bo on mogel nositi s sabo kondome, ki ga bodo ostali zaporniki vsak dan posiljevali. !!! Ne bom ne kulturen, v glavnem ta človek je čawwwwww....
kokodek |  05 .12. 2019 ob  13: 47
11
.....rešitev je, da bi si kakšen potreben gej nadel kondom in ga posilil