POSEBNO OPOZORILO KOPRSKIH POLICISTOV: Pretvarjajo se; najraje na teh lokacijah

Kronika

Policijska uprava Koper je na družbenem omrežju Facebook objavila posebno opozorilo, ki velja predvsem za prebivalce in obiskovalce območja Slovenske Istre. V zadnjem času je namreč znova prišlo do porasta nezakonitega početja nekaterih ljudi.

V zadnjem času so se na območju Obale zopet pojavili tujci, ki se pretvarjajo, da so gluhi ali drugače prizadeti, in zbirajo prostovoljne prispevke, so opozorili koprski policisti.

"Opozarjamo, da gre za lažno zbiranje prispevkov, ki ni v skladu z zakonodajo. Za prekršek je predpisana globa," so zapisali na koprski PU in opisali njihov tipični postopek: "Kažejo lažno nabiralno polo z logotipi različnih invalidskih organizacij in fiktivnim seznamom že opravljenih donacij."

[POZOR - LAŽNO ZBIRANJE PRISPEVKOV ‼️] V zadnjem času so se na območju Obale zopet pojavili tujci, ki se PRETVARJAJO,...

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Četrtek, 30. junij 2022

Ponavadi gre za tujce, ki lahko delujejo sami ali v skupini. Med običajnimi lokacijami zbirateljev prispevkov so izpostavili plaže, promenade, parkirišča in trgovske centre.

Policisti pozivajo, da jih, v kolikor opazite osebe, ki lažno in vsiljivo zbirajo prostovoljne prispevke, o tem takoj obvestite na telefonsko številko 113 ali anonimno 080 1200.

Kot še navajajo, lahko prostovoljne prispevke zbirajo le nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  30 .06. 2022 ob  20: 39
10
Bli so nekaj let nazaj pred Sparom
Pokazal mi je list,sem napisal ime priimek kraj in na koncu sem vidu kao 20e prispevek...sem reku ne in sel naprej.
Clovek je ze bil siguren da mu bo ratalo in zgleda da sem ga razpizdu malo.
Valda ni mogu pizdit za mano zato je zgledalo podobno mrmranju mmmmm mmmmm mmmmm mmmm
(pejdi u tri...pi....mat...blesonja)
:-)
Tudi jst tebi mmmmm mmmmm mmmm mmmm!!!!!