POSEBNA PRAVILA ZA LASTNIKE 'NEVARNIH' PASEM: Takšen je predlog vladi (ANKETA)

Slovenija

Tragedija v Mengšu odmeva že več dni, še vedno se pojavljajo tudi vedno nove informacije o tem, kaj se je na usodni dan pravzaprav dogajalo. Medtem ko so zagovorniki psa Rona, ki je napadel 8-letno deklico, vedno glasnejši, se z njimi kot kaže ne strinja državljan, ki vladi predlaga prepoved imetništva psov nevarnih pasem.

Posameznik, ki je na spletni strani predlagam.vladi.si sicer zaenkrat zbral 31 glasov za ter 34 glasov proti predlogu, se v opisu nanaša ravno na tragedijo v Mengšu. Zatrjuje, da je "pes pasme rotvajler do smrti pogrizel otroka", zato predlaga, naj "država sprejme zakon, ki bo prepovedoval prosto lastništvo psov nevarnih pasem, kot sta pitbul in rotvajler".

Omenjeni pobudnik sicer drugih pasem ne omenja, predlaga pa, naj se uvedejo strogi pogoji, kdo lahko takšnega psa kupi in kakšne pogoje mora pred tem izpolnjevati.

Predlaga tudi, da "lastniki teh psov plačujejo posebne javne dajatve v sklad za žrtve ugrizov teh psov". Oseba, ki si takšnega psa želi, pa bi po njegovem morala najprej opraviti posebno daljše plačljivo izobraževanje, kako vzgajati psa.

Kot navaja, bi morali uvesti tudi "plačljivo stalno vzgajanje teh psov s strani profesionalnih oseb, ki pa niso lastniki psov in predpisati obvezno zavarovanje za škodo, ki jo lahko ti psi povzročijo tretjim osebam".

Predlog je zaenkrat videlo 281 oseb, pod njim pa se je zvrstilo 39 komentarjev. Njihova vsebina je različna, mnogi pobudniku pojasnjujejo, da nevarne pasme pravzaprav ne obstajajo in, da je velika odgovornost na lastnikih psov. Drugi pojasnjujejo, da trditve pobudnika ne držijo vode, saj da pasji ugriz ni odvisen od pasme, temveč do tega pride, "ker nekaj s psom ni v redu".

Kakšno pa je vaše mnenje? Se strinjate s pobudnikom predloga? Odgovorite v spodnji anketi v kolikor vam oglas zakriva aplikacijo, pritisnite na 'x'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  31 .03. 2021 ob  23: 21
-3
Nekateri bi radi izživeli ameriške kulturne vrednote: če kdo stopi na moj robček zemlje, najprej streljam,šele nato vprašam zakaj si je to drznil.....HALOjQuery112309073880032328161_1617225519888??????

#PB Idrija
alfa |  31 .03. 2021 ob  17: 16
Ma kaj vam ni še vedno jasno ,ma ni važno, če imaš ali nimaš psa PREPOVEDANO JE VSTOPATI NA TUJE DVORIŠČE...HALOOOO!!!!!!!!!!!
td |  31 .03. 2021 ob  15: 41
-3
Anketarji, kje je možnost "POVSEM SE STRINJAM S PREDLOGOM"? A morate res vsem vsiljevati svoje lastno prepričanje pri anketi, ki naj bi bila poštena?
Ištrijan |  31 .03. 2021 ob  15: 31
Pobuda je povsem na mestu! Vredna je resnega razmisleka in nadaljnje obravnave!